Sievietes kuras nekad nav strādājuās.

 
Reitings 441
Reģ: 20.02.2009
Man loti patika mana tante. Diemžēl tā arī nenodzīvojot lidz 100 gadiem viņa ir aizgājusi mūžībā. Ir tik daudz lietu ko es viņā apbrīnoju. Viena no tā ir viņas karjeras izvēle. Viņa izvēlējās būt mājsaimniece. Un viņai tas izdevās lieliski. Zinu ka nekad nespēšu būt tik lielieka kā viņa. Bet ir lietas kas mani pārsteidz. Viņa nekad nebija strādajusi algotu darbu... bet protams stŗadāja... ikkatru dienu ģiemenē. Un tas ir grūts darbs. Un pārstiedz mani tas, ka šobrīd es teiktu ir tāda kā pat negatīva attieksme pret sievietēm, kas nestrādā. Bet viņa nestrādājā pēc otrā pasaules kara un visus PSRS laikus ( tas laikam nebija viegli). Tad kāpēc bija pilnīgi normāla attieksme pret nestrādāšanu tajā laikā ( ne no valsts puses protams) ... un tāda kā negatīva attieksme mūsdienās... kad itkā viss ir pietiekami ... nav bads pēc kara utt. Kas veido šo negatīvo attieksmi? Tas kā mātes ir uzaudinājušas savus dēlus- par memukiem un aprēķinātajiem? Vai tomēr tas, ka citām sievietēm skauž, ka kāda var dzīvot labi nestrādājot? Kādas ir jūsu domas šajā sakarā? Varbūt jums pašiem/pašām ir negatīvas domas par sievietēm, kuras nekkad nav strādajušas? Kas ir veidojis šādu nostāju? Vai uzskatāt ka negatīva nostāja pret nestrādājošām sievietēm ir tikai sabiedrībs zemākajos slāņos?
paldies par atbildēm.
29.01.2020 13:24 |
 
Reitings 53
Reģ: 07.04.2012
“Kā arī nenosodu sievietes, kuras izvēlas būt mājsaimnieces, jo tas paņem tik daudz laika un enerģijas un reizēm vairāk nekā pilnas slodzes darbs kādā birojā.”
Tas ir kà? Izklausās apmēram tā, ka sievietēm kuras strādā māju sakopj, uztaisa ēst un spēlējas ar bērniem kādi rūķīši? Sievietēm kuras strādā arī taču viss tas pats vien jādara, nu neskatot tad ja ir mazi bērni un nelaiž dārziņā.
Man nav nekas pret mājsaimniecēm ja ir savi hobiji un kādas aizraušanās, iesaistās sabiedriskajā dzīvē utt.
31.01.2020 18:21 |
 
Reitings 281
Reģ: 12.03.2009
Jupiter & tafele
++++++++++
31.01.2020 15:37 |
 
Reitings 18
Reģ: 31.10.2018
Tā jau tas ir jauki un forši, darboties tik pa mājām un rūpēties lai viss saimniecībā tīrs un kārtīgs.
Tik daudzas nemaz nerēķinās ar to, kas notiek ik dienas - vīrs un apgādātājs var vai nu aiziet priekšlaicīgā nāvē (smadzeņu aneirisma, autoavārija, pēkšņas sirds problēmas, utt) vai arī atrast citu sievieti.
Un tad sākas lielās vaimanas un matu plūkāšana, viens no neseniem piemēriem - notiek šķiršanās un bijis laulību līgums.
Sievietei, kurai bijis teju viss, nu vairs nav praktiski nekā.
Bērni jau ar vienu kāju pilngadībā, vīrs vēlas izbaudit “otro jaunību” ar meiču ko atradis, un visa pasaka un laimes stāsts ar to arī izbeidzas.
Savā darbā sanāk šādas un līdzīgas situācijas redzēt bieži.
Vajag vismaz iglītību, kādu “plānu B” uz ko atkrist, ja nu kas notiek - jo notiks, varbūt ne uzreiz, un ne ar visām, bet notiks gan - tikai laika jautājums.
31.01.2020 10:12 |
 
Reitings 1379
Reģ: 19.05.2016
Man doma, ka esmu finansiāli atkarīga no vīrieša ir kategoriski nepieņemama, es pat esmu tādā galējībā, ka neļauju viņam piedalīties dzīvokļa maksājumos, lai, ja nu gadījumā kas, viņam ir 0 pretenziju uz manu īpašumu. MAN vajag kur dzīvot, MAN vajag pensiju, MAN vajag spēt pašai sevi uzturēt.
30.01.2020 16:40 |
 
Reitings 920
Reģ: 25.09.2017
Man personīgi tā ir pašcieņas lieta. Es uzskatu, ka es esmu pieaudzis cilvēks un man ir arī attiecīgi jāuzvedās un jābūt atbildīgai. Fāze, kad man kaut ko pērk, dod naudu, apmaksā utt. tomēr ir palikusi bērnības-pusaudžu periodā, kad mani uzturēja vecāki. Nez kāpēc mūsdienās sievietes kladzina un vēlas līdztiesību, taču reāli to vēlas tikai attieksmē pret sevi, lai pašām ir izdevīgi, patīkami un ērti.
Kā arī, man ir patīkami, ka man ir makā sava nauda, ko es varu tērēt, kā vien vēlos, ka man nevienam nekas nav jāprasa, ne no viena nekas nav jāgaida un ne uz vienu nav jāpaļaujas.
Neko nesaku par sievietēm, kuras ir bērna kopšanas atvaļinājumā, vai kaut kādu iemeslu dēļ palikušas bez darba, vai varbūt ļoti cītīgi studē.
Un tām, kuras saka: Bet es esmu mājsmaimniece un es mājās visu daru un gatavoju, tas arī ir darbs, un veltu laiku saviem hobijiem utt. Visas sievietes kopj māju, gatavo un velta laiku saviem hobijiem... arī tās, kas strādā algotu darbu.
Jebkurā gadījumā, mans personīgais viedoklis ir tāds, ka sievietes nestrādāšana algotu darbu apzināti, tomēr ir sava veida slinkuma izpausme.
(Ja nu kāda iedomājas domu, ka tas nav godīgi, ka sievietei gan jāstrādā algots darbs, gan jābūt mājsaimniecei un vīrietis var vienkārši nest naudu mājās un pa mājām neko nedarīt..nu, tad tā jau ir sievietes problēma, ka izlaidusi vīru. Ja abi dzīvo vienā mājā, tad abi viņu arī kārto. Uzskatu, ka vīrietis prot vismaz tik daudz, cik ar lupatiņu putekļus noslaucīt)
30.01.2020 09:44 |
 
Reitings 538
Reģ: 16.12.2019
Jums hobiji nav ka pēc 3 dienām jau prasās uz darbu? Man gan vienmēr visi atvaļinājumi pa īsu :D Brīvajā laikā vienmēr ir ko darīt.
29.01.2020 21:59 |
 
Reitings 283
Reģ: 03.11.2019
Atzīšu - arī ik pa reizei esmu sevi pieķērusi pie domas, cik gan forši būtu, ja varētu nestrādāt... Bet tad pienāk atvaļinājums un kādas garākas brīvdienas un es saprotu, ka man jau pēc 3 dienām prasās uz darbu - risināt lietas, kustināt smadzenes, kontaktēties ar kolēģiem u.t.t.
Es saprotu, piemēram, ja sievietei bijusi negatīva darba pieredze un tagad ir iespēja nestrādāt, tad uz darbu nepavisam negribās vairs iet. Taču, manuprāt, tieši risinot situācijas, kas pat nav pa prātam, mēs attīstām sevi. Nodoties hobijiem ir forši un noderīgi, bet, ja dzīvē nāksies nokļūt sarežģītākā situācijā, tad ar tās risināšanu būs sarežģītāk un stresaināk, nekā cilvēkam, kas ir pieradis pie situāciju risināšanas.
29.01.2020 21:26 |
 
Reitings 580
Reģ: 03.07.2019
Nu varbūt atšķirība tajā, ka to, ka uzkritīs ķieģelis uz galvas, Tu ietekmēt nevari nekā, viņš uzkritīs un viss, bet savu labklājību un rūpes par nākotni, B plānu, gan tā kā ietekmēt var, jautājums vien - vai gribas

Katrs uz dzīvi skatās citādāk.Arī iekrājumi var izslīdēt no rokām, piemēram, saslimsti ar vēzi, visa nauda aiziet tam, arī no laba darba var atlaist un paliec bezdarbnieks. Mēs pret neko līdz galam nevaram nodrošināties. Bet ja darba esamība sniedz reālu sirdsmieru un ļauj naktīs mierīgi gulēt, tad virziens ir pareizais. Bet es dzīvi baudītu šodien. Ja man gribētos dzīvoties tikai pa mājām, nestrādāt, un mans vīrs būtu spējīgs un gribētu rūpēties par mūsu un bērnu finansēm, es sev teiktu - go for it. Ja visi striķi trūkst, var jebkurā brīdī atkal iet citā virzienā, domāt plānu B. Protams, ja sieviete nav galīga nejēga, kas bez vīrieša blakus nespēj itin neko, bet es tādas personīgi nepazīstu.
29.01.2020 21:16 |
 
Reitings 538
Reģ: 16.12.2019
Nikola. @ 29.01.2020 20:23
Ja sievietei pašai ir ienākumu avots (pieņemsim, ienākumi no mantota nekustamā īpašauma izīrēšanas, lielais laimests loterijā), tad liekas pilnīgi normāli, ka nestrādā. Ja sieviete atkarīga no vīrieša naudas, viņa labvēlības, tad man tas liekas nožēlojami.

+ riskanti, jo tevi var jebkurā brīdī pamest.
29.01.2020 20:25 |
 
Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Ja sievietei pašai ir ienākumu avots (pieņemsim, ienākumi no mantota nekustamā īpašauma izīrēšanas, lielais laimests loterijā), tad liekas pilnīgi normāli, ka nestrādā. Ja sieviete atkarīga no vīrieša naudas, viņa labvēlības, tad man tas liekas nožēlojami.
29.01.2020 20:23 |
 
Reitings 347
Reģ: 27.12.2018
Piemēram, dodos garās pastaigās, eju uz sporta zāli, baseinu, lasu grāmatas, apciemoju vecvecākus, palīdzu viņiem saimniecības darbos, eju uz kino, teātri, rakstu memuārus sevis priekam, vasarās braucu uz kempingiem, makšķerēt, laivoju, rudenī sēņoju, rokos dārzā, apciemoju brāļa bērnus, spēlējos un izklaidējošs ar viņiem, eksperimentēju virtuvē, gatavoju dažādas maltītes, vāru ievārījumus, hobija vārdā apgūstu kaut ko jaunu priekš sevis.

Es arī gribētu tādu haļavu, ne 8+h darbā sēdēt(vai vēl vairāk stundas, attīstot biznesu), lai kāds cits uz mana rēķina baudītu to, ko gribētu es pats.
29.01.2020 18:48 |
 
Reitings 1914
Reģ: 28.04.2019
Es vēlētos būt mājsaimniece, un vēlos sev kā minimums 3 bērnus. Bet man nav nekādu cerību, jo mūsdienās uz sievietēm mājsaimniecēm visi (vīrieši un sievietes) skatās negatīvi, un nesaprot, ka tas ir smags darbs. Un vīrieši arī skopi, neviens pat negrib nodrošināt dzīvošanai, kur nu vēl par kādiem dzīves bonusiem, kā ceļojumi, skaistas drēbes utt. DIEMŽĒL nāksies pašai vilkt visus galus kopā, jo ar ko sieviete atsķiras? Mēs esam tie paši vīrieši, vienlīdzīgi. Ja vajadzēs, strādāšu, apaugļošos un audzināšu bērnus, tikai nezinu kā ee to visu izvilkšu... Vīrieši taču nesaprot, ka tas ir grūti. Atstāt savus bērnus auklītēm vai manai mammai es negribētu. Atvainojos, kā vairākums mammas atstāj bērnus uzaugt pie vecmammas... tas ir briesmīgi. Mana mamma mani viena uzaudzināja, nodrošināja ideālu dzīvi, es vēlos, lai viņai vēlāk būtu miers, harmonija un atpūta, jo viņa to ir pelnījusi.
Btw. Sievietes nav vienlīdzīgas vīriešiem un nekad nebūs ;) Tas ir bioloģiski pierādīts, un mūsu pasauli pašlaik bojā feministes
29.01.2020 18:44 |
 
Reitings 857
Reģ: 23.04.2014
Cik tad daudz to pelnošo vīriešu,kas sievaam maksaa pensiju fondaa. Vispar nezināju,ka var tā dariit.
Kaa vispar tas notiek? Sieva saka: iedod naudu..vai viirs menesa sakumaa ozsniedz summu? Es sevi tada situacija neiedomajos.
Attieksme ir neliela skaudiba,busu godiga. Skauz,ka var NESTEIDZOTIES un mierigi darit taas lietas, kuras japaveic stradajosai sievietei tajaas nozelojamaas 3h pec darba un brivdienās.
29.01.2020 18:07 |
 
Reitings 1375
Reģ: 26.06.2019
... Ko darīsi, ja vīrs pametīs? Ko darīsi, ja 30 gados attapsies bez pieredzes? Ko darīsi, ja nebūs pensija? Ko darīsi, ja.. Nopietni? Ko darīsi, ja iesi pa ielu un ķieģelis uz galvas uzkritīs? Varbūt vispār uz ielas nekad ārā neiet?

Nu varbūt atšķirība tajā, ka to, ka uzkritīs ķieģelis uz galvas, Tu ietekmēt nevari nekā, viņš uzkritīs un viss, bet savu labklājību un rūpes par nākotni, B plānu, gan tā kā ietekmēt var, jautājums vien - vai gribas.
29.01.2020 17:01 |
 
Patīk
Reitings 1739
Reģ: 24.05.2019
dodos garās pastaigās, eju uz sporta zāli, baseinu, lasu grāmatas, apciemoju vecvecākus, palīdzu viņiem saimniecības darbos, eju uz kino, teātri, rakstu memuārus sevis priekam, vasarās braucu uz kempingiem, makšķerēt, laivoju, rudenī sēņoju, rokos dārzā, apciemoju brāļa bērnus, spēlējos un izklaidējošs ar viņiem, eksperimentēju virtuvē, gatavoju dažādas maltītes, vāru ievārījumus, hobija vārdā apgūstu kaut ko jaunu priekš sevis.

Es daru to pašu un vēl vairāk (izņemot to memuāru rakstīšanu), un strādāju. Nejūtos baigi aizņemta. Ja man nevajadzētu strādāt naudas dēļ, strādātu brīvprātīgos darbus, sabiedriskos, valsts iestādē. Man vajag būt apritē, vajag būt atpazīstamai, pašai pazīt cilvēkus, uzturēt kontaktus, zināt jaunumus. Man nepietiek tikai ar ģimeni vai maksas kursiem ar random cilvēkiem, man prasās būt cilvēkos ar kopīgām interesēm, uzskatiem, mērķi. Just, ka mēs griežam pasauli.
Par nestrādājošām sievietēm nedomāju, ja tā ir sievietes pašas izvēle, nevis apstākļi spiež, tad man tikai prieks, ja cilvēks dzīvē dara to, ko grib. Gan sievietes, gan vīrieši.
29.01.2020 16:53 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Nu jā viss ir tik labi dzīvojot mājas un virs nodrošina tad ok nav problēmu. Ja par visu ir padomāts, gan ārkārtas situācijām gan vecumdienām tad lai jau paliek sieviete mājas, ja viņai tas patīk.
Pati es tā nevarētu, jo patīk intelektuāli izaicinājumi, spriedze kas dažkārt darba ir, veselīgais stress un sajūta par labi paveiktu darbu.
29.01.2020 16:36 |
 
Reitings 1330
Reģ: 29.10.2014
ja sievietei pašai patīk nestrādāt un visu dzīvi būt mājsaimniecei, kā arī vīrs ir pilnīgi apmierināts ar to, bērni paēduši un apģērbti, lai jau dara kā grib. nenosodu tādas sievietes, ja visiem ģimenē tā ir labi tad lai jau dara kā patīk.
Pati es nemūžam tā nevarētu, esmu pilnīgs pretsstats mājsaimniecei. pat savās brīvdienās man besī mājas darbi
un sēdēt mājās, bet nu jāizdara jau ir.
29.01.2020 16:18 |
 
Reitings 538
Reģ: 16.12.2019
turbopeka @ 29.01.2020 15:24
Ja vajadzes, tad iekartosos kaut riit ! :D
Bet sliktakaja gadijuma citu virieti atradisu hahaha ! Tik pat turigu :) ⚽
Pareizā pieeja! Ja es būtu skaista miss bitch, arī meklētu bagātu sugar daddy, priekš kam jāstrādā ja esi piedzimusi tik smuka.
Vienīgi jātcerās ka 'wall is undefeated' un skaistums nav mūžīgs... Jo cukur tētis kādu dienu var tevi nomainīt pret jaunāku/smukāku meiteni.
29.01.2020 15:59 |
 
Reitings 580
Reģ: 03.07.2019
Meitenes, atvainojiet, bet nu nav gluži tā, ka visām sievietēm bez darba nebūtu nekā cita ko darīt, kā tikai tīrīt māju un gaidīt vīru no darba ? Es strādāju, bet ne katru dienu, un man ir ko darīt vienmēr. Piemēram, dodos garās pastaigās, eju uz sporta zāli, baseinu, lasu grāmatas, apciemoju vecvecākus, palīdzu viņiem saimniecības darbos, eju uz kino, teātri, rakstu memuārus sevis priekam, vasarās braucu uz kempingiem, makšķerēt, laivoju, rudenī sēņoju, rokos dārzā, apciemoju brāļa bērnus, spēlējos un izklaidējošs ar viņiem, eksperimentēju virtuvē, gatavoju dažādas maltītes, vāru ievārījumus, hobija vārdā apgūstu kaut ko jaunu priekš sevis. Man liekas, no rīta piecelies, kaut ko padari, un ir jau vakars klāt. Dzīve ir tik interesanta, un tik ātri skrien. Neuzskatu, ka lielākā daļa dienas būtu jāpavada darbā, it sevišķi, ja tas nav sirdsdarbs, jo ir taču tik daudz kā cita ko darīt, kas piepilda un bagātina mūs. Kā arī nenosodu sievietes, kuras izvēlas būt mājsaimnieces, jo tas paņem tik daudz laika un enerģijas un reizēm vairāk nekā pilnas slodzes darbs kādā birojā, piedevām ir ļoti forši klātesot redzēt kā izaug bērni.
... Ko darīsi, ja vīrs pametīs? Ko darīsi, ja 30 gados attapsies bez pieredzes? Ko darīsi, ja nebūs pensija? Ko darīsi, ja.. Nopietni? Ko darīsi, ja iesi pa ielu un ķieģelis uz galvas uzkritīs? Varbūt vispār uz ielas nekad ārā neiet?
29.01.2020 15:37 |
 
Reitings 157
Reģ: 02.11.2010
Ja vajadzes, tad iekartosos kaut riit ! :D
Bet sliktakaja gadijuma citu virieti atradisu hahaha ! Tik pat turigu :) ⚽
29.01.2020 15:24 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits