Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Orālā kontracepcija

 
Patīk
Reitings 677
Reģ: 11.04.2019
Sveikas!
Jau trešo gadu lietoju orālo konracepciju Belara, līdz šim lielākoties tikai ārstniecības nolūkos, taču tā kā pēdējos mēnešus ir regulāra dzimumdzīve, tabletes kalpo arī kā izsargāšanās metode.
Katru dienu tās dzeru vienā un tai pat laikā, taču tā kā mainīju darbu, mainās arī dienas režīms. Telefonā man ir atgādne par tablešu dzeršanas laiku, taču ne vienmēr (lai gan tā notiek reti) tabletes nav iespējams šajā laikā iedzert un vēlāk to aizmirstu izdarīt.
Ginekoloģe ieteica tabletes lietot vienā un tai pat laikā, taču instrukcijā rakstīts, ka tikai tad, ja tablete nav iedzerta 12 stundu laikā, nepieciešams lietot papildu izsargāšanās līdzekļus. Izpildīju testu arī kontracepcija.lv, kur mani nomierināja ar to, ka stāvoklī palikt nav iespējams.
Lai gan nekad nav nācies tableti iedzert vēlāk kā 3-4 stundas pēc regulārā lietošanas laika, gribu dzirdēt Jūsu viedokļus. Nākamās septiņas dienas nepieciešams lietot papildu izsargāšanās līdzekļus, vai varu droši neiespringt par grūtniecības iestāšanos?
Tā kā līdz šim šie jautājumi nav bijuši aktuāli, neesmu jautājusi ginekoloģei. Ja lietoju OK un tomēr iestājas grūtniecība, tik un tā man noteiktajos datumos būs mēnešreizes, vai arī to nebūs? Ja tomēr grūtniecība tiek konstatēta, es turpinu lietot OK līdz iepakojuma beigām, vai uzreiz to pārtraucu darīt?
Paldies par atbildēm!
08.12.2019 16:57 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Lai neaizmirstu man ir atgādinājums uz viedpulksteņa un vēl telefonā. Dažkārt arī draugs atgādina, jo tas ir viņa interesēs.
Tabletes ir dažādas un manas ir rakstīts par 8 stundām.
Domāju ja stundu vai 3 aizmirstas iedzert tad nekas. Protams pačakarēsi sev organismu, jo viņas ir domātas lai uzturētu hormonus vienāda līmenī.
08.12.2019 21:49 |
 
Reitings 37
Reģ: 30.11.2019
Iepriekš vairākus gadus lietoju tabletes. Dzēru pirms gulētiešanas, tā vieglāk atcerēties. Manuprāt, tās dažas stundas neko nemaina, jo vismaz es nekādus atgādinājumus nekad neesmu likusi. Kad gāju gulēt, tad dzēru, tas bieži ar vairāku stundu starpību. Man ik pa laikam piemirsās iedzert, iedzēru no rīta, ja nav pagājušas vairāk par 12 h kopš parastā laika un turpināju lietot kā parasti - stāvoklī neesmu palikusi. Es arī neatminos, ka manā instrukcijā būtu rakstīts, ka vajag papildus izsargāties, sekoju pēc tā, kas tur rakstīts.
Bet ja tev šobrīd ir drausmīgi bail no stāvoklī palikšanas un partneris nav ilglaicīgs, tad labāk lieki neriskē un dari visu kā vajadzīgs, katra esam savādāka un pieredzes dažādas.
Ja būsi stāvoklī, diezgan loğiski, ka mēnešreizes nebūs. Ja ir grūtniecība, tad jāpārtrauc uzreiz.
08.12.2019 18:15 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!