Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ziemassvētki. Svinēšana & dāvanu drudzis

 
Reitings 420
Reģ: 06.03.2016
Iepriekšējā diskusija par ceļojumu vietām radīja iedvesmu pārdomām par tuvojošajiem svētkiem.
Vai un kā svinat Ziemassvētkus?
Kāda ir svētku būtiskākā sastāvdaļa?
Vai jau esat sākušas domāt par dāvanu iegādi?
Vai ir kāds atradums, ar ko vēlaties padalīties?
20.10.2019 15:20 |
 
Reitings 1330
Reģ: 29.10.2014
vienīgais, ko daru, ir sagādāju un izpušķoju egli un ielieku lampiņas logā. pašus svētkus īsti nesvinu, jo nepatīk man ziemassvētki. dāvanas arī nedāvinu un arī neceru saņemt.
21.10.2019 23:45 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Ak, jā, eglīte arī! Man šķiet, ka es savā ģimenē esmu vienīgā, kurai vajag eglīti. Gribu, lai meitiņai ir tā skaistā egle katru gadu.
Esmu pirkusi 2x. Viena pati.. :D man tā spontāni viss notiek. Pirmo reizi pirku, kad vēl dzīvojām dzīvoklī. Stiepu pati egli, kas bija lielāka par mani..uz pēdējo stāvu :D
Otro reizi aizbraucu pakaļ un pati stūķēju iekšā mašīnā. Tas bija stulbi :D
Meituks paaugsies, varbūt būs jābrauc uz mežu meklēt. Pagaidām nav tādas vèlmes tik tālu braukt un brist pa mežu.
21.10.2019 16:10 |
 
Reitings 786
Reģ: 14.08.2018
Svinam! Tie ir vieni no gada mīļākajiem svētkiem. Gatavošanās notiek jau iepriekš, braucam pirkt eglīti, katru gadu pirkām podos, bet pedējos 2 gadus ļoti vīlāmies pat audzētavas egle neizdzīvoja, jo izrādījās ka ir izcirsta no zemes. Egli pušķojam, bērniem īpaši liels priekš, kopš sevi atceros arī manā bērnībā tās bija tradīcijas. Dāvanas tiek dāvinātas, bet neatbalstu dāvanu pirkšanu par katru cenu, bieži redzu veikalos ka tik kaut ko nopirkt, pilnīgi bezjēdzīgi. Bērniem obligāti dāvanas, jau labu laiku pirms tam bērni gaida un izsaka savas velmes, kas būtiski atvieglo visu pasākumu ? un kāda laime, kad viņi pako dāvanas un tur ir viņu vēlmju piepildījums.
Adventes laiks, svētku egles laiks utt. man ļoti patīk un ir gaidīts.
21.10.2019 15:10 |
 
Reitings 920
Reģ: 25.09.2017
Ziemassvētki un Jaunais Gads ir mani mīļākie svētki...mmm! Patīk tā atmosfēra, sajūtas. Patīk, ka visur ir lampiņas, gaismiņas, bumbiņas utt. Vienmēr esam svinējuši un svinam joprojām, tie laikam ir vienīgie svētki, kuri man dod svētku sajūtu. Patīk meklēt dāvanas, saiņot, dāvināt, saņemt. Patīk dziesmas, filmas, karstvīns.
Parasti pirmajā dienā atbrauc pie mums vai mēs aizbraucam ciemos pie radiem, ģimenes. Bet otrajos Ziemassvētkos braucam pie omes, jo viņai ir dzimšanas diena un tad visa omes māja smaržo pēc pīrādziņiem un kanēļa bulciņām...mmm!!!
Būtiskākā sastāvdaļa ir siltuma un mājīguma sajūta, kas rodas, pavadot šos svētkus ar ģimeni.
Jā, esam ar vīru jau sākuši domāt, ko dāvināsim, lai nav viss pēdējā mirklī, jo dāvanas, lai gan bieži vien simboliskas, tomēr "salasa" paprāvu summu?
21.10.2019 13:56 |
 
10 gadiPatīk
Reitings 2450
Reģ: 20.07.2013
Nesvinu, man labāk patīk Jaunais gads, nekā ZSV.
ZSV manuprāt ir ģimeniski svētki, un tas pašlaik neatbilst manai dzīves situācijai !
Dāvanu iegāde jau sen ir noiets etaps, ja vien tikai pašiem tuvakajiem vai kāds pie kā dodos ciemos (tas būtu pieklājīgi) -ar gadiem saproti, ka tie ir lieki tēriņi.
Dažreiz svešu cilvēku, kuram dzīvē ne tik ļoti paveicies iepriecināt būtu patīkamāk nekā pazīstamu, kam ar dāvanu neizpatikt. Šogad atbalstu iepriecināt kādu no engelupasts.lv
21.10.2019 12:23 |
 
Reitings 108
Reģ: 26.09.2019
Nepatīk, kaitina tie svētki. Kaut vienmēr arī manā ģimenē tie ir ģimenes svētki, bet man nesaista tie milzīgie naudas tēriņi, tapēc jau pāris gadus esmu strikti visus nolikusi fakta priekšā, ka sorryyy, no manis dāvanas nebūs. Man nav arī tās vajadzīgas no viņiem, tā tālāk ir viņu izvēle, daži cilvēki, itkā ģimene, bet nu tik ļoti mani nepazīst. Ja man ir jāpērk dāvana, es tiešām aizdomājos par to, lai personai tas patīk, ja nē uzdāvinu tiešām ko noderīgu. Pretī saņemu tā kad neizpratnē skatos apkārt - whaaaaat? Uzskatu, ka tās Ziemassvētku domas vērtība ir pazudusi sen.
Kā es svinu? Nu, pāris gadus jau nevaru izvairīties no šitā pasākuma, tapēc braucu mājās, ēdu, gatavoju visas dienas, lai mammai nav grūti un dzeru :D nu tā, ka dzīvojos apkārt ar vīna glāzi, savādāk tas pasākums nav panesams.
Šogad varbūt beidzot sanāks izvairīties ar darba lietām.
21.10.2019 08:49 |
 
Reitings 243
Reģ: 10.01.2019
Ziemassvētki ir mani mīļākie svētki.
Svinam katru gadu, pie tam ļoti aktīvi - jo jāpaspēj izciemoties gan ar manu, gan vīra ģimeni. Tā kā Ziemassvētkus svinam visas 3 dienas. ?
Neatņemama sastāvdaļa ir gatavošanās process (ja negatavojas, tā svētku sajūta nepienāk uz sitiena :) ). Jaunā paaudze dodamies pie vecmāmiņas cept pīrāgus un kanēļmaizītes, katru Adventi mājās cepam piparkūkas un skatāmies "Home alone". Pašrocīgi gatavoju visādas Z-sv kartiņas, dekorācijas, dāvaniņas. Dāvinu dāvanas citiem un saņemu arī atpakaļ. Apmeklējam arī baznīcu Ziemassvētku vakarā.
Esmu tikai sākusi domāt, ko vīram varētu dāvināt, bet pamazām visādas idejas krāju priekš visiem.
Jau tagad instagramā sekoju Christmas Countdown un sapņoju par baltu sniedziņu, karsto dzērienu. ?❄
20.10.2019 22:13 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Man arī ļoti patīk Ziemassvētki. Manā ģimenē tiek svinēti daudzi svētki un visi tiek svinēti godam. Vēl papildus stimuls ir meitiņa, kurai gribās iedod to svētku sajūtu :) Vienmēr Ziemassvētku rītā cepu pīrāgus un piparkūkas. Laicīgi sagādāju un sapakoju dāvanas (tas man ļoooti patīk).
Un tad vēl mūsu ģimenē notiek izloze, kas kuram dāvinās, jo ģimene man ir liela un ne visi ir spējīgi visiem nopirkt dāvanas. Un nemaz tas nav vajadzīgs :) katram pieaugušajam tiek pa dāvanai konkrētā vērtībā + bērniem dāvina visi. Un tāpat katru gadu sanāk, ka tiek uzdāvināta papildus dāvana katrai ģimenei, kaut gan tāda nebija noruna :D
Nezinu, kā būs šogad, jo mammai ir mainījies darbs un visticamāk, Ziemassvētkos viņa nebūs mājās. Būs kaut kas jāizdomā un jāpārplāno.
20.10.2019 21:00 |
 
Reitings 25
Reģ: 03.02.2019
Ziemassvētkus svinam kopš sevi atceros! Tie ir vieni no svētkiem, kad sānākam visi radi kopā. :)
Patīk tā svētku sajūta, dāvanu meklēšana, gatavojot pašgatavotas dāvanas....ejam uz mežu pēc eglītes, eglītes rotāšana, sveču degšana.... paši sev radam svētku sajūtu. Katru gadu ziemassvētku vakarā braucam pie vecākiem, kur sapulcējamies visi brāļi un māsas ar otrām pusītēm. Parasti braucam pie vecākiem jau no rīt, gatavojam ziemassvētku galdu - cepam pīrāgus, gatavojam salātus, tetis katru gadu pagatovo debešķīgu vistas cepeti un cūkas šņukuri (arī J-gadā), mazie cep piparkūkas, katrs kaut ko dara. Tā gatavošanās vakaram ir īpaša kopības sajūta. Ja ir sniegs, tad arī pa dienu neizpaliek ziemas prieki.
Kopš pagājušā gada esam ieviesuši jaunu tradīciju -
Ziemassvētku vakarā visiem saģerbties vienādā krāsā. Pagājušā gadā mēs bijam sarkani, šogad vēl lemjam kādu krāsu vilksim :).
Tad nu pats vakars paiet spēlejot daž ne dažadas spēles, mūsu top spēle ir mēmais šovs, jautrība garantēta. ^_^ Pusnaktī veram vaļā dāvanas, pirms dāvanu atvēršanas jānoskaita ziemassvētku pantiņš vai jānovēl vēlējums. Pirmajos ziemassvētkos visu dienu ņemamies pa mājam, skatamies ziemassvētku filmas utt. Taču otrajos ziemassvētkos mēs visi braucam pie vectāva uz laukiem, kur vectēvs vienmēr ir uzklājis brangu ziemassvētku galdu, lai arī vienmēr zina, ka mēs ieradīsimies ar saviem groziņiem. Pie vectēva sabrauc visi bērni, mazbērni, mazmazbērni :)
Šādi ziemassvētki ir neatņemama sastāvdaļa mūsu ģimenei.♥
20.10.2019 20:22 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Nesvinu, bet sanāk pret pašas gribu , jo drauga māte aicina ciemos un tur viss notiek sākot ar egli un pantiņu skaitīšanu un beidzot ar lielu galdu.
Mājas nekādu dekorāciju nav vienīgi lampiņu virtene, kur tur atrodas visu gadu?
Vēl nedomāju par dāvanām, jo nav daudz radinieku un draugam neko nedavināšu, jo pirksim lielu pirkumu, kas būs abiem.
20.10.2019 20:03 |
 
Reitings 105
Reģ: 12.02.2017
Ziemassvētkos vienmēr izbraucu, jo man parasti nav dāvanu, līdz ar to kaut kur citur varu pasvinēt ar vēl citiem tūristiem kādā pilsētā, kuri nesvin tāpat kā es :) arī eglītes nepatīk rotāt, cenšos no tā izvairīties
20.10.2019 19:57 |
 
Reitings 44
Reģ: 31.03.2019
Ziemassvētkus kā tādus nesvinu, visas tās plastmasas egles, lēti ķīniešu rotājumi, no kuriem acis ņirb... Garās brīvdienas parasti paiet nīkuļojot pa māju. Arī jaunais gads diez ko nepatīk, īpaši pirmais janvāris - nekur nevar tikt, viss ciet, cilvēku uz ielām praktiski nav- tāda neomulīga sajūta.. Labprāt kādreiz tos pavadītu kaut kur siltajās zemēs, bet uz tiem datumiem cenas parasti ir astronomiskas.
20.10.2019 19:38 |
 
Reitings 480
Reģ: 24.06.2019
Nesvinu, tā pat kā nesvinu Jāņus, savu DZ/V dienu, utt.
Esmu introverts kas nelieto alkoholu, man tas vis ir nelieterīga laika un naudas tērēšana.
20.10.2019 16:25 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits