Vegāna ēdienkarte

 
Reitings 65
Reģ: 27.11.2015
Čau!
Jau krietnu laiku esmu veģetāriete. Taču ir vēlme pāriet uz vegānu ''diētu''. Esmu ievērojusi, ka nelietojot piena produktus u.c. dzīvnieku poduktus, uzlabojas pašsajūta. Taču līdz šim esmu to darījusi kā kursa veidā, piem. samazinot patēriņu uz nedēļu utt. Te nu biju vegānfestivālā, kur arī bija lekcija par sabalansētu vegāno maltīti. Teikšu godīgi, ka diez gan sabijos. Man ir jautājums - VAI ŠEIT IR KĀDA VEGĀNE? Varbūt man būtu vieglāk uzrakstīt privāti visas neskaidrības, protams, ja nav iebildumu. Respektīvi ir jautājumi par to kā pie velna iespējams zināt, ka uzņem visas nepieciešamās vielas, vitamīnus un pietiekamā daudzumā. Vēl parakājos internetā un tur norādīts, ka tas jāēd ar to un lai uzsūktos tas, nepieciešams vēl tas un ... vai tiešām tās visas uzturvērtības, , kas ko satur, kādā daudzumā un ar ko jāēd kopā utt. jāzina no galvas?
Būšu priecīga un pateicīga, ja kāda atsauksies. :(
25.08.2019 13:01 |
 
Reitings 1663
Reģ: 22.03.2015
Esmu vegāne jau gadiem, vari man uzrakstīt.
Principā vienīgais vitamīns, kuru papildus jāuzņem, ir B12. Var to uzņemt vitamīnu veidā, bet var arī ar pārtiku, kura satur B12 (piemēram, brokastu pārslas, nutritional yeast, visādi buljoni utt.).
Nekādas uzturvērtības no galvas nezinu (nu, izņemot ēdienu kalorijas un to, kuri dārzeņi satur daudz proteīnu). Analīzes esmu nodevusi, perfektas.
25.08.2019 13:32 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits