Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Tautas deju kolektīvi

 
Reitings 77
Reģ: 02.10.2015
Zinu, ka ir bijušas jau diskusijas, bet vēlos dzirdēt jaunus viedokļus (kā arī redzu, ka te pamainījusies publika pēdējā laikā).
Domāju nākotnē, ja ne šogad, mainīt deju kolektīvu un iet uz A grupas kolektīvu. Tāpēc vēlos iegūt info par šādiem jautājumiem:
1. Kā notiek atlase?
2. Cik bieži ir koncerti un ar tiem saistītie papildmēģinājumi?
3. Kāda ir iekšējā atmosfēra? Vai nav tā, ka meitenes viena ar otru burtiski cīnās par vietām?
4. Vai ir tā, ka pirmajā gadā gandrīz vai sanāk tikai sēdēt malā?
5. Un, ja pat labi dejoju, bet esmu zem 160 cm, cik reāli ir, ka mani liks dejās īsā auguma dēļ?
Vairāk interesētu, ja šeit ir kāda no Daiļrades, Vektora un Pērles, tie tādi mani favorīti pašlaik, bet, protams, interesē arī par citiem kolektīviem, jo domas jau var mainīties.
18.07.2019 13:45 |
 
Reitings 13
Reģ: 01.02.2019
@Madrione mums vienkārši ir tā, ka ir ļoti daudz īsas meitenes, un, liekot dejas, liek visādus garumus un tad dažas no īsajām ar, bet visas uzreiz nekad. Noteikti dažādās vietās tas var atšķirties!
20.07.2019 16:18 |
 
Reitings 77
Reģ: 02.10.2015
Eva_Anna Paldies par ieskatu. Vienīgais, kas liekas dīvaini, ka parasti jau lielāka konkurence starp garākām ? Vismaz tur, kur es dejoju, dažreiz mani neieliek dejās, jo esmu visīsākā un tas var traucēt kopskatam.
19.07.2019 20:28 |
 
Reitings 13
Reģ: 01.02.2019
Atlase notiek katrā kolektīvā nedaudz citādāk, bet pamatā jaunie dejotāji atnāk, iesildās, dejo dažādus tautas deju pamatsoļus, kombinācijas, kolektīva vadība skatās un vērtē - parasti uzņemt tos, kuriem dejošana nav sveša, un tos, kuri pēc dejas manieres atbilst konkrētajam kolektīvam. Varbūt esi ievērojusi, katram A grupas ansamblim ir atšķirīga dejas maniere. :)
Tāpat var būt dažādi - tur, kur dejoju es, jaunajiem dejotājiem ir atsevišķs mēģinājums, bez pamatsastāva. Citur ir kopā visiem.
Papildmēģinājumi notiek parasti pirms koncerta, ja vien tas nenotiek Operā vai kādā teātrī, kur pirms koncerta nevar tikt, un jāmēģina citā dienā. Tas nav ļoti bieži.
Starp meitenēm vienmēr būs lielāka vai mazāka konkurence. ;D viss atkarīgs no pašas, gan kā iejutīsies, gan kā sevi pasniegsi. Tomēr lielākoties cilvēki ir draudzīgi. Visiem neizpatiks, tā nu tas ir.
Pie mums malā nav jāsēž, ja tiek apmeklēti mēģinājumi un izrādīta pozitīva attieksme, tā noteikti ir visur. Ja nevar paļauties uz dejotāju, tad nevar gaidīt, ka liks dejās. Bet nav noteikums, ka pirmo gadu jāsēž malā, tā noteikti nav. Daži jau dabū dejot pirmajos koncertos. :) pieņemu, ka visur svarīga ir attieksme.
Īsākām meitenēm ir nedaudz grūtāk, lielāka konkurence, jo viņas ir vairāk. Bet viss ir Tavās rokās un kājās!
19.07.2019 17:34 |
 
Reitings 77
Reģ: 02.10.2015
Nevienas citas dejotājas šeit nav? ?
18.07.2019 23:16 |
 
Reitings 27
Reģ: 18.08.2014
Pati dejoju A grupas kolektīvā, bet ne Rīgas reģionā. Rīgas kolektīvos ir pagrūti jaunām meitenēm, īpaši īsām. Ir dzirdēti vairāki gadījumi, kad tiešām lieliskas, bet īsas dejotājas, kuras pabeigušas horeogrāfus netiek pamatstastāvā jeb reti tiek liktas dejās, jo tā vienkārši ir, ka labākie Latvijas A grupas kolektīvi iet pēc vienāda skata kolektīva sastāva, lai skaisti un vienādi uz skatuves tiek pasniegta attiecīgā deja. Var ar apņēmību iet un parādīt, cik laba dejotāja esi, bet ieteiktu apdomāt, ko Tu labāk vēlies - statusu, ka dejo krutā kolektīvā vai tomēr reāli dejot, nevis sildīt soliņu, iet cauri sava pašvērtējuma izaicinājumiem un deltēšanai un iespējams arī izturēt kādas iekšējās drāmas, kas nva retums A grupas kolektīvos, kur starp meitenēm ir sīva konkurence. Vēlos piebilst, ka ārpus Rīgas A kolektīvos visbiežāk ir vieglāk tikt, nav tik daudz tomēr reģionos labu dejotgribētāju, mierīgāk tikt dejās, kā arī kolektīvi draudzīgi. Protams, tas tāds mans novērojums no draugiem un paziņām, kas dejo lielajos kolektīvos vai vismaz mēģinājuši tur ielīst. Noteikti ir arī ne mazums veiksmes stāstu, bet, kā jau teicu, viss atkarīgs no Tavas motivācijas un vēlmēm.
18.07.2019 14:36 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits