Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kur lai pārdod MacBook?

 
Reitings 1064
Reģ: 15.06.2016
Sveicināti! Man ir sekojoša situācija. Tā ka man nekad nav bijis piezīmju datoru, man jau sen gribējās to izmēģināt. Es paņēmu sev MacBook Air 2018 caur Biti. Domāju, ka izmantošu to darba laikā, bet realitātē sanāca tā, ka darba starpbrīži ir pārāk īsi priekš tā, bet pēc darba nepaliek gan laika, gan spēka lai vēl spēlētos ar to klēpjdatoru. Sanāca tā, ka pa dažu mēnešu laiku esmu izmantojis to tikai dažas reizes – vienreiz noskatījos

filmu un tas samēra arī viss. Gribu tagad to kādam pārdot, jo lieta ir laba un būtu bēdīgi, ja kādreiz man tā izkritis no rokam vai ari es izliešu uz tastatūras kafiju – sanāks, ka izbojāju lietu, kuru pat nebiju izmantojis. Izdomāju, ka labāk pārdošu, kamēr tā ir vesela, jo vienalga to nelietoju. Bet nezinu kā to labāk izdarīt.

1) Sakumā biju aizgājis uz dažiem lombardiem Merķeļa ielā. Pirmajā manu Air novērtēja 600 eiro vērtībā. Es teicu ka tas ir pārāk maz, jo jaunais maksā ne mazāk par 1 200, uz ko konsultants man atteica: „jums ir atvērts – viņš JAU nav jauns”. Bet es nepiekrītu: kāpēc man ir jāatdod ierīci, kuru esmu izmantojis skaitāmas reizes (esmu lādējis to tikai dažas reizes) par puscenu. Otrajā lombardā man nosauca sumu 500 eiro un trešajā teica, ka paņems to par… 300 eiro.

2) Pēc tam es izliku sludinājumu SS.com sludinājumu servisā. Pagāja kāds laiciņš pirms man atzvanīja. Sākumā es biju ļoti priecīgs, domāju jau, ka man to paņems, bet cilvēks pajautāja kur es to datoru ņemu. Es godīgi atbildēji: Bitē. Vīrietis nobijās, ka Bite var nobloķēt to datoru, ja es izlemšu nemaksāt kredītu, un viņš paliks muļķos. Jautājums: vai tā vispār ir iespējams? Jo, cik es atceros, tas dators bija man iedots pilnīgi jauns, aizvērtajā kārbā. Kā viņi var to attālināti nobloķēt? Es uzrakstīju Bitei e-pastu ar šo jautājumu, bet jau otro dienu viņi man neatbild.

3) Ko jūs varat pateikt pār kompānijām, kuras uzpērk Apple tehniku? Piem., MacMaster un iBolit? Cik objektīvi viņi novērtē tos datorus? Vai nav tā, ka ar lombardiem, kuri grib paņemt tavu 2018. gada Air’u par 300 eirikiem?

4) Man ir draugs, kurš dzīvo Kijevā. Viņš grib sev to MacBook’u, bet kad es aizgāju uz pastu, lai uzzinātu cik man maksās aizsūtīšana, man atteica – teica, ka neviens nepaņems uz lidmašīnas klāja piezīmjdatoru dēļ tā baterijas. Piedāvāja vērsties pie DPD vai DHL. DPD man pateica, ka nevar nekādi līdzēt, jo viņi strādā tikai ar kompānijām nevis ar privātpersonām. Bet kas attiecas uz DHL, tur gan man pajautāja klēpjdatora gabarītus un izmērus kopā ar datoru.

Īsumā sākot, jautājumi ir šādi:


- kur var visizdevīgāk pārdot MacBook?
- vai tā ir taisnība, ka Bite var no attāluma nobloķēt manu klēpjdatoru?
- ko jūs vārāt pateikt par iBolit un līdzīgam kompānijām, kas uzpērk Apple tehniku?
- vai esat kādreiz lietojuši DHL lai aizsūtītu kaut kādu tehniku uz ārzemēm?
- kā var nogādāt MacBook no Rīgas līdz Kijevai un cik man tas maksās? (pats es uz turieni nevaru aizbraukt, jo man ir darbs)

Pagaidām viss ?
12.07.2019 00:53 |
 
Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
OMG, Tās MrCarrot problēmas brīžiem ir prātam neaptveramas...
Tu ko gribi - tikt vaļā no lietas, atdor Bitei kredīta atlikumu vai "uzvārīties"? Uzvārīties, vairak kā skaidrs, Tev šajā gadījumā nesanāks nu nekādi. Ja vēlies tikt vaļā no lietas + atbrīvoties no saistībām ar Biti, tad ir variants mēģinat tirgot ierīci "par atlikumu", tomēr, ņenmot vērā, ka pagājis ir 1/2 gads, atlikuma summa vēl ir gana liela un visdrīzāk jau par tādu naudu nopārdot pus gadu lietotu lietu (un nevienu neinteresēs, vai esi to lādējis vienu vai sešdesmit reizes, jo tas ir nepierādāms lielums) ir diezgan nereāli. Līdz ar to, domāt, ka Tev nekas cits neatliks, kā mēģināt izspiest par šo datoru maksimumu + saņemto naudu loģiski būtu novirzīt kredīta summas vismaz daļējai dzēšanai, nevis iztērēt šmotkās. Lai vai kā - par savām muļķībam ir jāmaksā. Tas ir kārtējais pierādījums, ka nevajag lekt ugstāk par savu pēcpusi un pirkt lietas, kuras nav vajadzīgas tikai stila vai pamēģināšanas pēc. Šo Tev vēl mācīties un mācīties...
12.07.2019 11:48 |
 
Reitings 273
Reģ: 20.05.2019
Un kāds te sakars jauns ne jauns. Loģiski var nobloķēt. Dators nelietojams nebūs nekad.
12.07.2019 01:47 |
 
Reitings 273
Reģ: 20.05.2019
Jā. Ja nemaksā rēķinu jeb kurš operators nobloķē gan telefonu gan datoru-jebkuru ierīci.
Pae tiem 600 eur varēji atdot, vairāk neviens nedos +cilvēki neuzticas, jo manta lietota un 600 eur atgrūst svešām - reti kurš gribēs.
12.07.2019 01:45 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits