Neveiksmīgi darba meklējumi

 
Patīk
Reitings 677
Reģ: 11.04.2019
Sveikas! :-)
Esmu šeit, lai uzklausītu Jūsu padomus un reizē saņemtu gan motivējošus, gan, protams, arī kritizējošus un pamācošus komentārus.
Pēdējā darbavietā bija līgums uz noteiktu laiku, tādēļ tuvojoties termiņa beigu datumiem sāku aktīvi revidēt darba sludinājumus, taču nekā.
Līdz šim man darbs ir bijis arī hobijs, bet jau teju mēnesi esmu mājāssēdētāja un aktīva darba meklētāja.
Šo laiku izmantoju, lai pamazām realizētu iekrājušās idejas, taču pārvērtēju prasmes un nemaz tik skaisti man netop rokdarbiņi, ko varētu kādam pārdot, kur nu vēl pārvērst biznesā.
Laiks rit un iekrājumi man diži nekādi nebija, vien pēdējā alga. Biju pilnīgi pārliecināta, ka mēneša laikā atrast jaunu darbu nebūs problēma, bet tomēr tā nav. Pēdējā laikā jau vairs neskatījos uz to, kas man patīk, bet sūtīju pieteikumus gan uz veikala pārdevēja, gan apkopēja vakancēm, bet nekā, visbiežāk pat nesaņemu atbildi. Divu mēnešu laikā nosūtīti jau 15 pieteikumi, bet uz interviju tiku uzaicināta tikai vienā uzņēmumā - tāpat nekā.
Domāju, ka vaina ir CV, motivācijas vēstulē, tāpēc lūdzu to izlasīt arī draugiem, it kā viss kārtībā, bet pozitīvu atbildi nesaņemu itin nekur.
Darba pieredze man nav plaša un bagātīga, pavisam nesen esmu pārkāpusi 20 gadu slieksni un šobrīd esmu neklātienes studente, bet ļoti strādātgriboša, tomēr vajadzīga arī finansiālā labklājība, jo izdevumi ir un būs.
Dzīvoju mazpilsētā, kur, protams, valda bezdarbs un vakances ir tikai tik, cik viņas ir un diži liela izvēle tajā skaitā nav. Reģistrējos kā bezdarbnieks, bet tur man nepiedāvāja pilnīgi nevienu darba vietu, jēgas nekādas, biju pat nedaudz pārsteigta, ka darbiniece pievienoja manu darba vēlmi kā pārdevējs un apkopējs nevis ko saistītu ar manu studiju virzienu - it kā students nevarētu strādāt savā profesijā - teorētiski tas tāpat neko neietekmētu, bet gan likās nedaudz jocīgi. Esmu ievietojusu savu darba meklētāja sludinājumu gan sociālajos tīklos, gan sludinājumu portālos, bet atsaucības nav pilnīgi nekādas, vienīgais ir atbalsts no draugiem un ģimenes.
Es ticu un zinu, ka viss atrisināsies un varbūt pavisam drīz kāds mani pamanīs, bet pēc šī visa garā sakāmā mani nomierinātu kāda motivējoša frāze, ieteikums, kā iziet no šīs reizēm šķietami bezcerīgās situācijas, ko vēl darīt lietas labā, lai ātrāk uzsāktu darba attiecības.
Paldies! :-)
11.04.2019 19:00 |
 
Reitings 313
Reģ: 26.03.2015
Visdrīzāk jau problēma nav Tavā CV vai motivācijas vēstulē, bet tajā, ka Tu meklē darbu mszpilsētā. Es arī šobrīd dzīvoju mazpilsētā un esmu runājusi par šo ar NVA darbinieci - uz vakancēm ir milzīgs pieteikumu skaits, pat uz vienkāršajiem darbiņiem. Tās pašas pārdevējas un apkopējas izvēlas tādas, kas ir ar pieredzi, vai par kurām ir labas atsauksmes no paziņām. Jo pazīšanās mazās pilsētās spēlē lielu lomu, diemžēl :-/
Divi mēneši un 15 pieteikumi nav daudz. Nesen paziņa atrada darbu gandrīz pēc pusgada ilgas meklēšanas un vairāk kā 100 nosūtītiem pieteikumiem (šis gan nav stāsts par mazpilsētu, vienkārši kā piemērs).
Par CV un motivācijas vēstuli iesaku sarunāt konsultāciju NVA, Tev tas pienākas bez maksas, ja esi reğistrējusies bezdarbniekos. Draugi un radi var nepateikt pavisam godīgu viedokli, jo varbūt negrib aizvainot. Labāk lai paskatās cilvēks no malas.
Un varbūt ir variants kādu laiku pastrādāt lielākā pilsētā, uzkrāt pieredzi, un paralēli meklēt darbu savā mazpilsētā :-)
11.04.2019 20:24 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ieteikums... nepadoties!
Es savu pirmo darbu ārzemēs meklēju vairākus mēnešus. Likās - ehh.. un tad paņēma 2 vietās. Nācās pat galvu lauzīt par izvēli :D
11.04.2019 20:10 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits