Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Lūdzu atsauksmes un pieredzi: Ogres tehnikums - mežsaimniecības tehniķis

 
Reitings 2
Reģ: 19.03.2019
Izskatīju internetu, izlasīju foruma iepriekšējās diskusijas. Dēls patreiz mācās pamatskolā Rīgā, nav gluži olimpiāžu bērns, bet viens no labākajiem un uzcītīgākajiem klasē gan.
Patīk mežs, grib ar to saistīt savu nākotni un pēc 9. klases mācības domā turpināt OT. Turklāt - OT ir uzsācis IBCP (starptautiskā karjeras bakalaurāta programmu), kas ir papildu motivācija tur mācīties. Uz atvērto durvju dienām mežsaimniekiem bijām, visu apskatījām, viss patika. Ja pareizi saprotu, profesionālie priekšmeti tiek pasniegti labi un ir cieša sadarbība ar nozares profesionāļiem.
Bažījos par vidusskolas priekšmetu līmeni. Kāds tas ir tagad? Mežsaimnieku nodaļas vadība teica, ka pie tā nopietni tiek strādāts. Tomēr, ja pareizi sapratu, tad jēdzīgu fizikas/ķīmijas laboratoriju nav, tātad arī zināšanas šajos būs pavājas. Tur varētu tikt cauri ar papildnodarbībām vai privātskolotāju Rīgā. Bet - vai pārējos priekšmetos mežiniekiem (salīdzinājumā ar caurmēra Rīgas vidusskolām) arī vājāks līmenis? Par kuriem priekšmetiem vēl būtu jādomā?
Kopmītnēs paliktu reizi vai divas nedēļā - tad, kad garākas dienas, jo notiks starptautiskā karjeras bakalaurāta nodarbības - protams, ja tā atļaus.
20.03.2019 00:05 |
 
Reitings 2
Reģ: 19.03.2019
O, paldies, ļoti noderīga atsauksme :)
28.03.2019 19:51 |
 
Reitings 212
Reģ: 03.02.2019
Par Ogres tehnikumu varu teikt tikai labu. Skola moderna un skolotājiem arī nav ne vainas. Es mācījos pēc vidusskolas 1 gadu. Profesionālos priekšmetus māca neteiksim stingri, bet visu var ļoti labi saprast un apgūt. Kopmītnes arī labā stavoklī, turklāt arī ir izremontetas vecās, kas tagad noteikti ir katra kojinieka sapnis :D
Draugs mācijās 4 gadus pēc pamatskolas. Teica ta - māca normāli, kā jau visās parastās vidusskolās. Viss ir atkarīgs no paša. Ja stundā sēdi, klausies un pildi mājas darbus tad nebūs nekadu problēmu. Arī jācer, ka netrapīsies grupa, kuri traucē mācībās. BET pats galvenais, tur neviens ar tevi neauklēsies. Nav kā parasta vidusskolā skolotāji visus pazīst un cenšas aiz rokas pavilkt, palīdzēt. Tur jābūt patstāvigam un jādara pašam viss.
Kopumā iesaku iet mācities, daudz noderīgāk kā parasta vidusskola. Papildus parastajām mācībām daudz profesijas priekšmetu un liksies interesantāk. Arī pēc pabeigšanas vismaz zināsi vai grib turpināt savu dzīvi ar šo nozari.
Lai veicas!
24.03.2019 12:18 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits