Vīra iedzeršana

 
Reitings 199
Reģ: 23.12.2017
Čau:)
Kā jums šķiet, vai ir normāli, ka vīrs katru otro-trešo dienu dzer? Piemēram, vīna pudeli vai divas, vai viskiju vai vodku aptuveni 0,3L katru otro-trešo dienu?
It kā jau nevaru žēloties, jo vins tāds bijis ir jau kopš attiecību sākuma. Pati vien vainīga, ka samierinājos. Dzeršana ir samazinājusies daudzuma ziņā, bet ir biežāk. Viņš neko sliktu nedara dzērumā, nav ne rupjš, ne agresīvs, padzer pie TV un iet gulēt mierīgi, tomēr tā sajūta, ka vins 3 reizes nedēļā ir piedzeries, man kaut kā nepatīk... Es tad jūtos vientuļa... Vai esmu pārāk egoistiska? Varbūt tas ir normāli?
Runājusi, protams, esmu ar viņu daudz. Vel šodien solīja, ka nebūs problēmas ar dzeršanu, bet vakarā atkal prasa atļauju iedzert. Tāda sajūta, ka ar sienu es runāju.
Pats vins saka, ka vins ar alkohola palīdzību noņemot sev stresu. Un ka visi viņa ģimenē vienmēr ir dzēruši un ka vins šo lietu nemūžam neatmetis.
Pati nedzeru vispār un bērnu mums nav.
Vins saka-bet es taču neko sliktu nedaru kad dzeru un arī daudz naudas nenodzeru, kur ir problēma?
Vai, jūsuprāt, tas ir normali?
Cik bieži jūsu vīrieši dzer?
14.03.2019 21:26 |
 
Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Profesore, kā kuru reizi, atkarīgs cik jautrs vakars, cik cilvēki vīno.
Mans vīrs ir no dienvidiem, pie vakariņām gandrīz katru dienu baudam vīnu (citreiz pat veselu pudeli) (s) cenšos samazināt daudzumu, bet grūti, kad mums mājas stāv vīnu krājumi :-D
15.03.2019 12:52 |
 
Reitings 3388
Reģ: 27.11.2012
Tām, kas te piesauc D-Eiropas valstis. Jūs tiešām esat daudz redzējušas, ka tur kāds vakarā tāpat ņemtu un izdzertu veselu vīna pudeli? Vai pat divas?
Visur, kur esmu ciemojusies pie dienvidniekiem, viss aprobežojās ar 1-2 glāzēm pie vakariņām. Arī dzimšanas dienās tika izdzerta laba pudele šampanieša, un viss. Cilvēki māk priecāties arī bez alkohola.
Turklāt, vīrietis autorei is solījis, ka pārtrauks dzeršanu, bet pēc kāda laika atkal atsāk. Tas vien jau liecina par to, ka cilvēks tomēr nespēj atturēties. Arī tas, ka viņa ģimenē alkoholisms ir problēma, situāciju gaišāku nepadara.
15.03.2019 12:10 |
 
Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Man vienmēr ir paticis nedaudz iedzert, vidusskolā ar draudzenēm ballējām, un arī tagad šad tad vīnojam kopā. Ar mīļoto veldzējamies ar aukstu alu, vīnu, upeņu balzamu. Varbūt arī sanāk diezgan bieži. Bet mums tas netraucē, nedaudz bohēmisks dzīves stils ir mūsējais. Tomēr, ja mājās dzertu tikai es, vai tikai viņš - kaut kas noteikti nebūtu kārtībā. Ar vīrieti, kas vispār nedzer, visticamāk mani dzīve nesavestu kopā.
Autores gadījumā atliek vai nu zāģēt/draudēt, lai piebremzē, vai nu pamest. Pirmais variants varētu izraisīt strīdus, nesaskaņas, dzeršanu slepus, vēlāk - provokatīvu izturēšanos, atklātu dzeršanu, lai tev parādītu, ka darīs kā grib. Jo alkohols ļoti maina personību, cilvēks sāk palikt tāds, kas darīs visu, lai tikai tiktu pie sīvā. Paliek agresīvs, egoistisks, bravūrīgs, bez objektīvām spriešanas spējām, ar nesamērīgi lielu ego. Un tad nākamajā brīdī var sabrukt, lai sāktu žēlot sevi. Mainās vērtības, prioritātes. Nu var jau būt arī otrādi, ka pēc gadiem pasaka paldies, ka neļāvi nodzerties :-D Tomēr tādi aizliegumi ir kā auklēšanās ar lielu bērnu, lai gan citām sievietēm šāda loma pat patīk, vai ar laiku viņas pie tā pierod, un citiem vīriešiem patīk, ka viņus tā pieskata. Varbūt viņš tiešām nav tavs īstais. Dzeršana var tikai progresēt, un beigās attapsies kopā ar pļēguru.
15.03.2019 12:09 |
 
10 gadi
Reitings 551
Reģ: 30.08.2010
Man uzreiz ienāca prātā dažas Dienvideiropas valstis, kuru sabiedrības veido vieni vienīgi alkoholiķi. Ja cilvēkam alkohols netraucē pildīt savas profesionālās un personīgās saistības un laika gaitā izdzertās devas nepalielinās, tad vienīgā problēma, manuprāt, ir pastulba sieva. Precoties vīra paradumi viņai netraucēja, bet padzīvojot kādu laiku, visticamāk, vīra maizē, parādījās vairāk brīva laika, ko domāt par visādām muļķībām. Tad nu izdomāja, ka tomēr traucē.
15.03.2019 11:54 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Te laikam daudzas domā, ka, lai būtu alkoholiķis, tad ir no vietas jādzer pāris nedēļas vai mēneši, bet arī autora aprakstītais cilvēks ir alkoholiķis.
Tām, kas katru vakaru nedaudz ierdzer, var pārbaudīt, vai esi alkoholiķe - pamēģini nedzert. Vai tas tevi ietekmēs? Ja nē - tad vēl ir ok, bet, ja vairs bez glāzes vīna aizmigt nevari, tad tas jau ir alkoholisms - tu esi atkarīga.
...
Alkoholiķiem ar laiku jāpalielina deva, jo organisms pārtrauc pats ražot laimes hermonu un, lai to iegūtu, ir jālieto alkohols. Ar laiku nepieciešamā deva palielinās.
15.03.2019 11:12 |
 
Patīk
Reitings 335
Reģ: 12.10.2018
No ieraduma iedzert katru vakaru un brīvdienas ir viens solis līdz atkarībai.
Psiholoģiskā atkarība jau ir tā, ka tuvojas brīvdienas vai darbdienu vakars un galvā jau doma, ka bija smaga diena, gribas atslābināties, noņemt stresu, relaksēties. Tāda kā attaisnojuma meklēšana iedzeršanai. Viss ir Ok, ja var šo ieradumu mainīt un atteikties no tā, piemēram uz dažiem mēnešiem.
Ikdienas glāze vīna, vai pudele alus šķiet ok, iesaku sakrāt tukšās pudeles, mēneša garumā, tad var saprast cik daudz alkohola tiek patērēts. Dzeršanas kultūra, vīns vai alus pie pusdienām vai vakariņā ir normāla ēdienreizes sastāvdaļa, tad sanāk ka organisms no alkohola neatiet gadiem. Kāda nu kuram tā veselība ir dota, bet sekas ar gadiem ir ļoti daudziem.
15.03.2019 10:38 |
 
Reitings 3388
Reģ: 27.11.2012
Starp citu, jāpiekrīt Kaya - jūs īstus alkoholiķus nemaz redzējušas neesat, ja nu vienīgi uz ielas.

Esmu viena no tām, kas to IR redzējusi. Gan ģimenē (par laimi, cilvēkam izdevās izkulties no tā ar paša gribasspēku), gan tuvā radu lokā. Un pat līdz tādam scenārijam, kā Kaya apraksta.
Pati dažreiz labprāt iedzeru alu vai glāzi baltvīna vakarā. Un tomēr autores minētos daudzumus uzskatu par alkoholismu. Manam draugam tēvs ir tieši autores aprakstītā alkoholiķa tips, es tādu dzīvesbiedru noteikti sev nevēlētos. Pat, ja viņš ir mierīgs un savā nodabā skatās TV, viņš tik un tā ir alkohola apdullināts, visticamāk nespējīgs pēc divām vīna pudelēm uzturēt konstruktīvu sarunu, izdarīt kādu mājas darbiņu vai steidzami reaģēt kādās neparedzētās situācijās. Un kur nu vēk tik bezjēdzīga ģimenes budžeta izšķiešana.
Autores vietā ietu prom.
15.03.2019 09:57 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Kā vispār otram pieaugušam cilvēkam var kaut ko aizliegt? Kas viņš bērna prātā ir, ka jālūdz atļauju mammītei šovakar iedzert aliņu?

Zinu pārus, kur “mammīte” pat uzstāda ultimātu - gimene vai alkohols.. un vīrieši “mammītē” ieklausās.. nedzer un dzīvo 20+ gadus nebojādami aknas un citus orgānus..
Tiesa.. uzstādot šādu ultimātu.. jārēķinās, ka vīrietis var izvēlēties alco (t)
15.03.2019 09:47 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
0,3 viskijs/vodka katru 3.dienu.. Maybe ir cilvēki, kam tas nav daudz.. par tādiem riktigiem alkoholiķiem arī nekļūst 1 dienas laikā.
15.03.2019 09:42 |
 
Reitings 1817
Reģ: 26.04.2014
Varu tikai pieplusot akjelcikvar komentāriem. Kā vispār otram pieaugušam cilvēkam var kaut ko aizliegt? Kas viņš bērna prātā ir, ka jālūdz atļauju mammītei šovakar iedzert aliņu? Nudien apskaužamas attiecības 

Man ar to cilvēku ir jādzīvo. Jā, arī aizliedzu videospēles, tikai tik, cik darba darīšanām kādu reizi mënesī. U.c. lietas izskaužu. Ja cilvēks grib iedzert alko vairākas reizes nedēļā un citas briesmas, lai meklē citu, ar kuru ir uz viena viļņa. Nav mums nekādu saistību, var iet pie nākošās, ja kādreiz sāksies kaut kādi alus vakari "miegam".
P.S. Ja atmiņa neviļ, tad vairākas pudeles vīna nedēļā arī vīrietim jau skaitās alkoholisms. Ja parēķina vienību klasifikācijā. Lai sieva pagooglē, varbūt kļūdos.
15.03.2019 08:18 |
 
Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Ne jau tikai dzeršanas biežums ir alkoholisma pazīme:-)
Dienvidu valstīs vīns ir ikdienas sastāvdaļa, bet par alkoholiķiem gan viņus nesauktu - tiesa, mūsu platuma grādos vairāk dzer stipros alkoholus un biežāk nodzeras, tas gan.
Ja tas netraucē sadzīvei, ja netraucē darbam, ja neietekmē garastāvokli un veselību, un netiek dzerts arvien biežāk / vairāk, tad tas nav gluži alkoholisms. Tehniski, uz ~85 - 90 kg smagu čali, vīna pudele nekas sevišķi daudz nav, tieši intoksikācijas ziņā.
Aizliegt vai pavēlēt nevienam neko nevar, ja nepatīk un sarunāt kompromisu nav iespējams - meklē citu. Galu galā, neirotiska sekošana līdzi izdzertajam ir līdzatkarības sākums.
Starp citu, jāpiekrīt Kaya - jūs īstus alkoholiķus nemaz redzējušas neesat, ja nu vienīgi uz ielas.
15.03.2019 07:41 |
 
Reitings 2442
Reģ: 20.04.2014
Varu tikai pieplusot akjelcikvar komentāriem. Kā vispār otram pieaugušam cilvēkam var kaut ko aizliegt? Kas viņš bērna prātā ir, ka jālūdz atļauju mammītei šovakar iedzert aliņu? Nudien apskaužamas attiecības (t)
Un jā, spriežot pēc šeit valdošajiem uzskatiem man arī būtu ar steigu jāvēršas AA, jo pudele alus vai glāze vīna pie vakariņām un jo īpaši pēc garas nogurdinošas darba dienas man liekas pat ļoti ok vairākas reizes nedēļā. Nav ne mazākās vēlmes pietempties, nedzeru līdz reibumam, bet gan vieglam atslābumam.
15.03.2019 07:39 |
 
Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
Skrien prom! Ja, man ir pieredze ar sadu virieti. Nevienam nenovelu. Tu izdegsi emocionali.
15.03.2019 05:02 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
kas jums teica, ka viņAM tuvākajos plānos būtu bērns?

Neteica neviens.. the vnk paralèli iet tēma, kāpēc pāri šķiras, kad ģimenē ienāk bērns :) Te nu piemērs.. Nav jau pirmais pāris, kur alkohols nav svešs :)
Turklāt bērnu ieņemt vienmēr iespēja ir lielāka, ja vīrietis un sieviete nodarbojas ar seksu (tūdaļ gan jau uzpeldēs jaut. - kas jums teica, ka viņi ar to nodarbojas) :-D
15.03.2019 04:29 |
 
Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
MsInga Tev ir jāsaprot divas lietas. Pirmā ir tas ka Tavs vīrs ir alkoholiķis vai ļoti tuvu tam. Otrā lieta ir tas ka alkoholisms ir psiholoģiskā slimība, Tava runāšana un prasīšana nedzert neko nedos. Dīvaini tas izklausīsies vai nē, bet pirmais un svarīgākais ārsts, kurš ārstē alkoholismu ir psihiatrs. Vīram problēmas ir daudz dziļākas, nekā tikai alkohola dzeršana un pilnīgi iespējams ka tikai psihiatrs ir spējīgs viņam palīdzēt.
14.03.2019 23:48 |
 
Reitings 745
Reģ: 22.07.2018
kas jums teica, ka viņAM tuvākajos plānos būtu bērns?

Nu re, neesmu vienīgā, kura tā nodomāja. :D Šis jautājums man vienmēr ienāk prātā, kad diskusijās lasu kaut ko no sērijas "kas notiks, kad ģimenē ienāks bērns?". Nu jā, laikam vienkārši ir tādi cilvēki, kuri jau defaultā to uzskata par pašsaprotamu, ka visiem jāgrib/jārada bērni, pat ja par tiem tēmas autore ne vārda nav teikusi.
Ja par tēmu, tad piekrītu tam, ka katram sava pieredze, viedoklis un izvēle kā dzīvot. Redz, Skulme ar Kiviču dzer abi, un abus viss apmierina. Es arī pēc Cosmo standartiem noteikti esmu alkoholiķe, jo aukstu alu vai kādu kokteili dzeru vairākas reizes nedēļā, un tā nav viena mazā pudelīte. Diemžēl, es no savas bērnības pieredzes zinu, kas ir katastrofāls alkoholisms. Esmu redzējusi kā cilvēks dzer nedēļām no vietas, nemazgājas, guļ sasutušos palagos, smird, vemj, tad iet pakaļ nākamajai pudelei ne tā kvalitatīvākā alkohola, atkarības dēļ sākas delīrijs, rādās "baltās pelītes", galvā balsis skan, darba, protams, nav, savukārt ir daži pudeles brāļi ar kuriem sākumā kopā sadzerties, bet pēc tam viens otram pa purnu iedot. Lūk, tā ir katastrofa, nevis viena alus pudele nedēļā. Bet, kā jau teicu, katram savs.
Šajā situācijā, ja pats vīrietis neuzskata, ka tā ir problēma, tad, visticamāk, arī neko nemainīs savos paradumos, īt īpaši, ja paralēli iedzeršanai strādā algotu darbu un rūpējas par sevi, nevis ir nolaidies līdz kliņķim. Līdz ar to, vienīgais ko var darīt it vai nu samierināties vai iet prom. Simple as that.
14.03.2019 23:48 |
 
Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
ES, es, es, mans ego > savējam - nu manējais, īpašums mans, lai priecājas, ka es viņu savācu > aizliedzu - ko tas čība pats saprot, es viņam tā aizliegšu visu, kas man nepatīk .............
14.03.2019 23:35 |
 
Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
'es savējam aizliedzu' === ļoti veselīgas un dziļas attiecības
14.03.2019 23:33 |
 
10 gadi
Reitings 705
Reģ: 17.10.2013
Es laikam skaitos alkoholiķe pēc cosmo standartiem, jo vakariņās izdzeru 1-2 glāzes vīna:-| :-D
Bet nu, ja paliek tāpat vai alkohola daudzums palielinās, aizbrauc vienkārši prom padzīvot kaut kur citur. Ja vīrietis patiešām mīl tevi, tad atzīs savas kļūdas un labosies.
14.03.2019 23:14 |
 
Reitings 1817
Reģ: 26.04.2014
Vīna katru otro dienu? Es pat nezinu, vai ''būs vēl tikai sliktāk'' te iederas, jo tas jau ir diezgan traki. Es savējam aizliedzu alu vai kokteili iedzert biežāk par reizi nedēļā. Un pat tas, ja ir tā nepieciešamība iedzert 1 alu reizi nedēļā mani jau rada tramīgu.
14.03.2019 22:59 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits