latviešu ārzemnieces

 
Reitings 138
Reģ: 10.05.2018
Zinu, ka šīs tēmas ir bijušas daudz, taču pēdējā laikā neesmu neko lasījusi. Iespējams, kāda ir aizbraukusi, varbūt kāda domā šobrīd braukt kaut kur dzīvot uz ārzemēm.
Mani interesē, kurā valstī esat? Kādēļ aizbraucāt? Kādi ir jūsu dzīvojošā valstī plusi un mīnusi? Vai esat apmierinātas? Ar ko nodarbojaties?

Septembrī ir iespēja doties praksē uz ārzemēm un lielākai daļai pēc prakses piedāvā darbu tikai jāatbrauc pēdējais pus gads nomācīties. :-)
Šobrīd domāju, ja man piedāvātu es noteikti brauktu dzīvot kaut kur citur + jau par darbu nebūtu jāuztraucas.
10.02.2019 19:33 |
 
Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
Esmu dzivojusi vairàkàs valstìs. Pirms 15 gadiem aizbraucu studèt un pecàk vairs nav bijusi interese atgriezties Latvijà. Viss patìk. Darba sfèra ir specifiska, alga laba, grafiks brìvs. Latvijà vairs nekad nedzivosu, viemaz brivas gribas dèl, mani tà valsts pamatigi nomac, pat ne tuvu dzives limenim Somijà, Anglijà, Vàcijà vai Sveicee. Bet tas mans viedoklis tikai. Pat salidzinat nevaru ìsti.
Spànija ir super. Malta ari loti skaista un forsa. Noteikti, ja ir iespeja, brauc. Atgriezties vienmer varesi, ja vel bus tada velesanas :-D
10.02.2019 23:49 |
 
Reitings 850
Reģ: 03.01.2013
Dzivoju Anglija mazliet vairak ka divus gadus. Iemesls dzives/karjeras pamesanai Latvija bija attiecibas, kuras gan izjuka pirmajas parcelsanas nedelas.
Neskatoties uz visu pardzivoto, nemaz nenozeloju. Ir darbs, ir izaugsmes iespejas, jagrib tikai darit (to es saku pati sev, jo sobrid mazliet esmu apslinkusi :D).
Alga ir laba. Tikai man dazbrid uznak Latvijas laiku skopums, lai gan nav jaskatas, ko likt groza :)
10.02.2019 23:03 |
 
Reitings 745
Reģ: 22.07.2018
ASV. Ierados šeit, lai veiktu brīvprātīgo darbu, paliku, jo satiku savu, nu jau esošo, vīru. Tagad šeit esmu jau vairākus gadus un skaidri zinu, ka šī ir mana valsts. Uz mīnusiem neieciklējos, jo, vismaz priekš manis, plusu ir daudz vairāk. Ļoti skaista daba. Ideāli laikapstākļi, saulīte, siltums visu cauru gadu (vismaz manā galā). Smaidīgi, pozitīvi cilvēki. Milzīga valsts teritorija, kas man - hipija dvēselei, kura nepārtraukti alkst jaunus piedzīvojumus - ir īpaši svarīgi, jo ir tik daudz vietu, kuras atklāt, iepazīt, apmeklēt, apceļot. Esmu laimīga.
Pirms kāda laika viens man labs draugs tieši pārcēlās uz Maltu. Pameta pilnīgi visu - karjeru, dzīvokli, darbu, lai no Latvijas pārceltos uz Maltu un sāktu tur visu no nulles. Saka, ka nenožēlojot ne mirkli. Atceroties Tavas iepriekšējās diskusijas, man gribas kliegt - BRAUC! Tā ir iespēja mainīt vidi, mainīt savus paradumus, tikt vaļā no tās dzīves par kuru esi rakstījusi, ar kuru neesi bijusi apmierināta. Tā ir iespēja atšķirt savā dzīvē jaunu lappusi. Tāpēc šādās situācijās es vienmēr esmu ar visām četrām par to, lai cilvēks, ja ir tāda iespēja, to izmanto, lai iepazīst pasauli, lai mācās valodas, lai iepazīst jaunus cilvēkus, jaunas vietas, valstis! Dzīve ir tikai viena! Lai Tev izdodas! ;)
10.02.2019 21:51 |
 
Nepatīk
Reitings 274
Reģ: 11.09.2018
Esmu Īrijā . Aizbraucām jo gribējās pamainīt vidi , dzīves stilu ;-) protams arī finanses nospēlēja savu lomu, bet šis nebija tas galvenais iemesls . Šeit ir ļoti skaista daba, ir daudz vietas kuras vēl gribētos apskatīties ..kalni (l) Jauki cilvēki, var kādu komplimentu pateikt ejot garām. Par mīnusiem pat nezinu..iespējam augstas īres maksas Dublinas pusē..
10.02.2019 21:24 |
 
10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Nekas tur grūts nav, man viss izdevās un patika, darbu atradu ātri, sadraudzējos arī (atbraucu nevienu nepazīstot). Dzīvesvietu ir pagrūti atrast, bet atkarībā kurā vietā. Es atradu caur Feisbuku. Un 4k ir ļoti pietiekami, man bija, ja nemaldos, uz pusi mazāk :D
10.02.2019 20:16 |
 
Reitings 138
Reģ: 10.05.2018
Dānijā esi :-D , esmu domājusi arī par studijām Dānijā, bet sākums ir ļoti grūts vai ne? Domāju dēļ tā, ka dzīvesvietu grūti atrast un kā bija ar darbu atrašanu? Vai iesākumam pietiktu ar 4k?
10.02.2019 20:14 |
 
10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Esmu dzīvojusi UK (1 gadu) un Itālijā (3 gadus), šobrīd atrodos vienā no Ziemeļeiropas valstīm, jo šeit mācos un strādāju, tā kā mācības vēl būs dažus gadus, tad domāju palikt šeit, mācos valodu lēnām.
Plusi - nu būtībā viss, sākot ar to, ka studijas man ir par brīvu, beidzot ar to, ka strādājot 20 h nedēļā saņemu stipendiju, par kuru tiešām var labi dzīvot, nestādos priekšā, kādas LV ir stipendijas. Cilvēki ļoti jauki (man ir ar ko salīdzināt, itāļi bija pustraki, angļiem viss vienalga, šeit cilvēki vienkārši ir mierīgāki.)
Es savu dzīvi Latvijā nevaru šobrīd iztēloties, varbūt pēc gadiem 5 jā, bet šobrīd gribu satikt jaunus internacionālus cilvēkus, mācīties valodas un vienkārši būt citādā vidē, un tas viss man šobrīd notiek apkārt. Vēl patīk tas, ka brīvajā laikā daudz kur varu aizbraukt, mazos 2-3 dienu ceļojumos uz jebkuru vietu Eiropā.
Vēl plusi ir tas, ka šeit cilvēki pārvietojas ar ričukiem, un riteņbraucējam vienmēr ir priekšroka.
Mīnusi - laikapstākļi, jo visu laiku ir vējš, tādēļ ar to pašu ričuku reizēm grūti pārvietoties, vēl līst bieži. :D Bet vasara bija silta un skaista. Vēl mīnusi tādi, ka bez valodas labu darbu ir ļoooooti grūti atrast, bet es to,protams, saprotu. Vēl tas, ka nodokļi no algas ir milzīgi, bet nu algas ir labas. Vēl tas, ka šeit viss ir dārgs, man sirds reizēm plīst, kad iedomājos, cik tas maksā Latvijā, un cik ļoti šeit cilvēki pārmaksā par mērenas kvalitātes produktiem. Bet nu, atkal, protams, saprotams, salīdzinot ienākumu līmeni.
Biju praksē Kiprā šovasar, noteikti viena no manām labākajām vasarām, iedomājos, ka Malta varētu būt līdzīgi. Brauc! :) (l)
10.02.2019 20:11 |
 
Reitings 138
Reģ: 10.05.2018
P.S. sliecos, ka varētu braukt praksē uz Maltu un pēc tam +/- pāris gadus padzīvot tur arī neatteiktos
10.02.2019 19:35 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits