Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Dzīve pirms un pēc bērna

 
Reitings 291
Reģ: 07.10.2011
Sveikas!
Nezinu, kā lai korekti uzdod jautājumu tāpeč vienkārši uzdošu, cerot, ka nebūs kritikas :) :)
Kā jūsu dzīve izmainījās pirms un pēc bērniņa? UN kā ir ar izdevumiem - cik menesī aiziet?
Es sāku domāt, ka ir laiks. Bet visi biedē, ka nebūs privātās dzīves, nebūs nekā utt. Viss dārgs.
Lūdzu parunājamies :) Vēlos saprast izejot no jūsu pieredzes, kad būtu labākais laiks un kā zināt, ka esmu gatava(l)
01.02.2019 10:38 |
 
Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Es jau vairs neatceros, kā bija pirms. :D Dzīve, protams, izmainās - bet viss jau atkarīgs no katras situācijas atsevišķi. Citiem, kad piedzimst bērns, šķiet, ka dzīve beigusies, bet citam - tikai sākas. :) Fiziski grūtāki ir pirmie 3-4 gadi - pēc tam jau bērns kļūst patstāvīgāks un brīvā laika atkal kļūst vairāk. Arī izdevumi katram ir citi. Viens pērk dārgu gultiņu un pie šuvējas pasūta mājas dizainam pieskaņotu gultasveļu, citam atkal tie šķiet lieki izdevumi un pietiek ar radu atdoto gultiņu un citām lietām utt. Pašā sākumā lielākā izdevumu daļa ir pamperi un bērnu pārtika (ja nebaro ar krūti), nu, varbūt vēl kvalitatīvs autokrēsliņš, virsdrēbes. Viss pārējais nemaz tik daudz neizmaksā, ja ņem vērā, ka zīdainim ir vienalga, kas viņam mugurā un kādos ratos viņu stumj.
01.02.2019 11:08 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Protams, mainījās ļoti, jo, kamēr bērns nesāka iet dārziņā, ar bērnu biju kopā praktiski 24 stundas diennaktī. Protams, reizēm izskrēju kaut kur arī viena - brīvdienās vai darbdienu vakaros, kad vīrs bija mājās. Bet mums nebija un nav neviena palīga, tiekam galā tikai divi vien.
--
Bet citādi uzskatu, ka daudz foršāk ir tagad, kad esam vecāki, jo bērns sniedz neizsakāmu prieku. Un tā mīlestība, ko jūti pret savu bērnu un ko saņem no viņa ir nenovērtējama.
--
Nezinu, kā sapratu, ka esmu gatava. Vienkārši vienā brīdī sapratu, ka gribu būt mamma.
--
Izmaksas neskaitu. Droši vien, ka pieauga, bet, ja ņem vērā, ka pats tērē mazāk (jo nav laika izklaidēm, nevajag pirkt lietišķu apģērbu darbam), tad viss līdzsvarojas.
--
Cik iztērēsi bērnam, ir ļoti atkarīgs no pašas. Apzinos, ka bērns iztiktu ar daudz mazāk mantām un apģērba, ja vajadzētu, bet man patīk un ir iespēja nopirkt, tāpēc arī to daru.
01.02.2019 11:02 |
 
Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Mainās jau loģiski viss. Bet uz labo pusi, vismaz es to tā uztveru.
Grūti ir pirmie mēneši, tas vienkārši ir jāpārdzīvo un viss. Ja ir omas kas palīdz vispār ideāli, vai ja var atļauties aukli arī labi, par sabiedrisko dzīvi nav jaaizmirst. Mēs gan ceļojam, gan apmeklējam pasākumus, arī atpūta divatā sanāk utt, protams viss ir jāplāno laicīgāk bet es to ka problēmu neuztveru.
Izmaksas lielākas arī ir tik sākumā, jāsapērk viss vajadzigais pirms bērns dzimis, pēc tam tie ir pamperi un ja vajadzība tad piena maisījumi, tas dārgākais, pārējais sīkumi. Arī drēbes sākumā būs daudz jāmaina jo ātri augs un drīz vien konkrētais izmērs nederēs, bet pēc gada vecuma jau der viss ilgāk. Tagad bērnam 2 gadi, nekādas īpaši jūtamas izmaksas dēļ viņas nav...
01.02.2019 10:58 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits