Psihoterapija

 
Reitings 67
Reģ: 28.10.2016
Sveikas, labprāt paklausītos stāstus (no tām, kuras ir bijušas, protams) kā jums ir gājis ar psihoterapiju, pie kā gājāt, cik ilgi gājāt, kopējās izmaksas, to vai jūsuprāt bija vērts? Pie psihologa esmu gājusi, aizgāju pāris reizes, sapratu, ka tas tā īsti nestrādā, neskaitāmas reizes gāju pie psihiatra, pietiekami reizes mainīju medikamentus (pirmajā reizē konstatēta vidēji smaga depresija, otrajā, pēc kāda gada, kad bija novērojami kādi uzlabojumi - bipolārie traucējumi) līdz piegriezās un vienkārši pārstāju iet, jo blaknes bija ujj daudz un pašausmīgas. Tagad, kad nekas nav darīts vēl kādu gadu, viss ir atpakaļ, protams, ar uzviju, bija periods(septembris, oktobris), kad likās, ka beidzot no tā visa būšu tikusi prom, haha, kā tad, tik vien kā kārtējā 'augša' pirms tikpat spēcīgas 'lejas'. Pēdējā laikā moka murgi, kuri ir par pagātnes notikumiem etc, pamostos vienmēr ar pretīgu sajūtu, šorīt vienkārši histēriskas asaras, panika, jo tā sajūta paliek arī diezgan ilgi pēc pamošanās, pieļauju, ka tas viss ir tikai 'hello, it's me' klauvējiens no zemapziņas, ka man tās lietas no turienes ir jāizvelk un jānorok uz visiem laikiem, citādāk šis 'no acīm prom, no sirds laukā' ilgtermiņā galīgi nestrādā, pieļauju, ka psihoterapija būtu labs solis pretī problēmai. Jūsu ieteikumi?
10.01.2019 10:06 |
 
Reitings 98
Reģ: 30.05.2013
Te atkal tiek bāzts viss vienā maisā.
Psihologi sniedz psiholoģisko konsultēšanu mazāku/vieglāku/konkrētāku problēmu gadījumā, piemēram, problēmas darbā ar kādu konkrētu personāžu. Psihologi parasti vairāk runā, iesaka kā rīkoties utt utjp
Psihoterapija ir ilgstošs process, kura laikā tiek mainīta mūsu domāšana un uztvere, kas principā ir tas, kas izraisa cilvēkam mokas (noteikti ir sanācis brīnīties, kāpēc viens cilvēks vienu un to pašu lietu uztver viegli, kamēr otram tas ir apsaules gals), tiek meklēti iemesli, kādēļ cilvēks uztver lietas tā, kā viņš to uztver. Psihoterapeits parasti neiesaka neko konkrētu - t.i., nesaka dari tā vai šitā, viņš vairāk klausās un uzdod pareizos jautājumus, lai cilvēks pats varētu nonākt pie pareizā slēdziena. Vienam tas notiek ātrāk, citam lēnāk. Ja cilvēkam mēģinās atvērt acis par kādu patiesību, ko viņš konkrētajā brīdī vēl nav spējīgs atzīt, tad skaidrs, ka būs pretreakcija un drīzāk regress.
Psihiatrs ārstē ar zālēm. Lielākā daļa tā saukto "slimību" faktiski ir simptomu apkopojumi. Psihiatri izejot no civlēka simptomiem un uzvedības (personības tipa) "piekarina birku" un "ārstē" attiecīgos simptomus ar zālēm. No sērijas - salauztu roku ārstēt ar pretsāpju medikamentiem, lai noņemtu sāpes, nevis meklēt iemeslu, kādēļ tā roka sāp, un sadziedēt lūzumu.
Mans uzskats - ja mokas ir tik lielas, ka ir vajadzīgas nomierinošas, stabilizējošas zāles, tad ir jāiet pie psihiatra. Bet jāatceras, ka zāles neatrisinās Tavus iekšējos konfliktus. Zāles dos atspērienu tikt laukā no bedres. Un paralēli ir jāmeklē psihoterapeits, lai saprastu, kas ir tas, kas Tev izraisa šo stāvokli, kas traucē dzīvot. Neiesaku zāles lietot ilglaicīgi - cilvēkam, protams, ir vieglāk visu novelt uz kaut kādiem ķīmiskiem traucējumiem smadzenēs, kurus risina ripiņas, nevis strādāt ar sevi, lai kaut kad nākotnē varētu dzīvot laimīgāk bez zālēm.
12.01.2019 11:56 |
 
Reitings 844
Reģ: 11.08.2011
Viss, kas nak ara no psihoterapeita mutes, ir nosacits. Nav neka zinatniska saja disciplina. Ta sastav no krapniecibas, sarlatanisma, placebo efekta

Nu tad laidīsim visus laukā no psihiatriskajām slimnīcām, lai staigā pa ielām un dzīvo mums kaimiņos:-)
12.01.2019 11:19 |
 
Reitings 235
Reģ: 18.01.2018
Tad kāpēc psihiatriem un psihoterapeitiem ir grādi no izglītības iestādēm? :) Krāpniecība?:)
Insane, lai izdodas atrast īsto speciālistu.
12.01.2019 10:45 |
 
Reitings 567
Reģ: 19.09.2017
Jolly-Roger Neaizmirsti Paint'ā uztaisīt fake ārsta diplomu, ko saviem apgalvojumiem piekabināt klāt.

Microsoft cilvek, nav nepieciesams kaut ko kabinat klat acimredzamam lietam. Viss, kas nak ara no psihoterapeita mutes, ir nosacits. Nav neka zinatniska saja disciplina. Ta sastav no krapniecibas, sarlatanisma, placebo efekta:)
12.01.2019 10:37 |
 
Reitings 8
Reģ: 24.11.2018
Jolly-Roger Neaizmirsti Paint'ā uztaisīt fake ārsta diplomu, ko saviem apgalvojumiem piekabināt klāt.
11.01.2019 23:19 |
 
Reitings 567
Reģ: 19.09.2017
Ta saukta depresija ir absouti izdomata lieta. Ta nak no psihologijas laucina. Centrala nervu sistema ir paredzeta parbaudijumiem, kuri miljoniem reizu parsniedz musdienu pasaules parbaudijumus. Ir tads izteiciens- "augura smaids". Psihoterapeitisko sarunu laika ta sauktais psihoterapeits, ja vins ir talantigs, apmainas ar augura smaidu :)
11.01.2019 23:09 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Insane, noteikti iesaku sazināties ar psihiatru. Ja ir diagnoze bipolārie traucējumi, tad vēlams periodiski tikties ar speciālistu. Tur ir īpašāk jāpiedomā par medikamentiem utt. Paralēli vēlams arī apciemot psihoterapeitu - tā sakot kompleksa ārstēšana.
11.01.2019 21:58 |
 
Reitings 67
Reģ: 28.10.2016
StoreBute Mīļš paldies par noderīgo informāciju!
10.01.2019 10:43 |
 
Reitings 842
Reģ: 17.12.2018
Pie psihologa esmu gājusi, aizgāju pāris reizes, sapratu, ka tas tā īsti nestrādā
Tas tā nestrādā - pēc pāris reizēm tur nekādi nevar būt rezultāts. Tas ir ilglaicīgs process, nereti vajadzīgi gadi un pat epizodiski atkārtojumi visas turpmākās dzīves laikā.
pie kā gājāt, cik ilgi gājāt, kopējās izmaksas, to vai jūsuprāt bija vērts
Psihoterapeitu cenas ir sākot no 30 eur/h. Viena reize parasti ilgst stundu. Vienam nepieciešams pāris mēneši, citam vairāki gadi. Ietekmē arī tas, cik bieži iet. Ja gribas ātri un lēti, tad var nemaz nesākt, jo ātri un lēti nebūs.
konstatēta vidēji smaga depresija, otrajā, pēc kāda gada, kad bija novērojami kādi uzlabojumi - bipolārie traucējumi
Depresija mēdz atkārtoties, tāpēc izdzerot pāris tabletes rezultāta var nebūt. Bipolarajiem traucējumiem, cik zinu, zāles ir jālieto regulāri visa mūža garumā, jo tos īsti nevar izārstēt, tikai apturēt izpausmes tāpat kā šizofrēnijai.
Mans ieteikums ir doties vēlreiz pie psihiatra, lai nosaka diagnozi un izraksta attiecīgos medikamentus, kurus būs jālieto regulāri. Paralēli meklēt psihoterapeitu un apmeklēt vismaz reizi nedēļā tik, cik būs nepieciešams, pēc tam, kad stāvoklis stabilizējies, var domāt par retakiem apmeklējumiem.
10.01.2019 10:24 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits