Pasākumi ar kolēģiem

 
Reitings 96
Reģ: 06.11.2013
Diskusija lai padiskutētu un iespējams saņemtu ieteikumus manai problēmai
Kāda jums darbā ir situācija ar kolēģiem un brīvā laika pasākumiem darba ietvaros?
-----
Nesen uzsāku strādāt savā pirmajā oficiālajā darbā, uzņēmums ir lielisks, darbs patīkams - izdodas veiksmīgi savienot ar studijām un saskan ar studiju nozari, kolēģi forši un kopumā man tiešām nav par ko sūdzēties. Sakarā ar to, ka strādājam komandās, darbs balstās uz savstarpēju kolēģu sadarbību un komunikāciju, un mana problēma sākas ar to, ka ik pa laikam tiek organizētas ballītes un visādas pasēdēšanas kolēģu starpā ārpus darba laika, ar cēlu domu stiprināt komandu un veicināt produktivitāti. Skan jau forši, un man nav nekādu pretenziju pret saviem kolēģiem, nav problēmu ar viņiem sastrādāties un es viņus ļoti cienu, bet pēc grūtas nedēļas, kurā es kā kāmis ritenī skrienu 'darbs studijas' mašrutā, visvairāk gribas ievelties mājās un atpūsties kopā ar savu puisi, vai arī apciemot ģimeni, vai arī pavadīt laiku ar saviem draugiem, nevis doties iedzert kopā ar kolēģiem....
Vai vispār ir iespējams atteikt, nebojājot darba attiecības ar viņiem? Cik, jūsuprāt, ir svarīgi būt labos draugos ar saviem kolēģiem?
25.09.2018 21:20 |
 
Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Darba pasākumi nav obligāti,ja vien nenotiek darba laikā. Gribi ej, negribi neej.
Man patīk, ja nav tādi uzspiesti darba pasākumi (neviens nepukst,ja neiet kāds) un var izvēlēties iet vai nē. Esmu cilvēks, kuram ir svarīgs kāds ir pasākums, jo ja man nepatiks pasākuma formāts, tad nebūs vēlme apmeklēt. Ja man nepatīk volejbols, tad arī nepameklēšu darba pasākumu, kura visa pamatā ir dalīties komandās un spēlēt volejbolu. Vispār patīk, ja darba vietas rīko pasākumus. Iepriekšējā darba vietā nerīkoja un ilgojos pēc kāda darba pasākuma. Šajā darbā rīko un bija prieks piedalīties. Labāk iepazinu kolēģus, brīvāka atmosfēra, sarunas.
Kā 8 atnāk, tā 17 pieceļas un aiziet.

Cilvēkam ir stunda pusdienas pārtraukums. Ne visi staigā apkārt bezjēdzīgi un klačojas ārpus tā laika. Ja cilvēks patiešām nododas darbam un strādā no 8-17, tad, manuprāt, ir ļoti muļķīgi viņu par to apsmiet.
Ir cilvēki ,kuri nemāk labi komunicēt, kuriem nav talants ar visiem atrast sarunu tematus, vai arī jokot, bet vai viņus dēļ tā būtu jāapliek, ja viņi labi veic savu darbu?
25.09.2018 23:41 |
 
Reitings 368
Reģ: 31.12.2017
Joko par visiem, nešķirojot strādā 10g vai pirmo dienu, Intraverts, sabedrisks, sieviete, vīrietis, boss vai sekretāri. Speciāli jau nejoko par jauniņajiem katru dienu, bet man ar kolēģi katru rītu tiekoties gan pirmais teikums ir sacensība kurš pateiks ''rēcīgāku'' joku. Varat iet uz darbu un draugus nemeklēt, bet es zinu, ka jebkuram kolēģim varu pazvanīt jebkurā laikā un izručīs gan darba lietās gan ārpus darba lietās. Kas ir Jūsu mērķis- padarīts darbs, vai draugi uz mūžu, lai spriež katrs pats.
25.09.2018 23:40 |
 
Reitings 745
Reģ: 22.07.2018
Jā, ir baigi smieklīgi visiem kopā ierēkt par kādu tikai tāpēc, ka tas cilvēks varbūt nav tik atvērts, tik sabiedrisks un komunikabls kā citi. Good job.
25.09.2018 23:29 |
 
Reitings 745
Reģ: 22.07.2018
Tas ir kaut kāds pusaudžu kolektīvs?
Var saprast ka cilvēki grib veidot draudzigas attiecības darbā utt, bet aprunāt un atstumt kādu jo viņš uz darbu iet strādat un sasniegt savus mērķus nevis draudzēties un pusdienot ar kolēğiem...?? Kaut kāda skolnieku līmeņa attieksme jums tur.

To pašu gribēju rakstīt.
Es, kā introverts cilvēks, kurš, pat ja ļoti grib komunicēt ar citiem, bieži vien saskaras ar reālām grūtībām to darīt, jo ir kauns, uztraukums, neveikla sajūta, bailes utt., ciest nevaru to, ka visa pasaule bez maz vai tiek pakārtota ekstravertajiem. Un, ja kolektīvā būs viens introverts cilvēks, tad viņš tiks aprunāts un apsmiets. Un kāpēc? Tāpēc, ka jūtas neveikli pusdienojot kopā ar citiem? Tāpēc, ka pēc darba grib vienatnē mājās palasīt grāmatu, nevis dzert kopā ar kolēģiem? Tāpēc, ka klusām dara savu darbu, nevis ar visiem kopā iet pīpēt un klačoties? Goda vārds, brīžiem kad lasu tos stāstus no sērijas "ja nedraudzējas ar citiem un nepiedalās kolektīva ballītēs, tātad dod pamatu tikt aprunātam un apsmietam" rada sajūtu, ka to raksta pusaudži, nevis pieauguši cilvēki.
Ja par tēmu, tad es kolektīva rīkotā pasēdēšanā piedalītos vienreiz mēnesī, tā arī pasakot, ka ikdienas ritms ir tik steidzīgs, ka brīvdienās vēlētos atpūsties, veltīt laiku saviem draugiem, ģimenei. Ja kādam kas nepatīk, tad tā nav mana problēma, jo uz darbu eju strādāt, esmu draudzīga un pieklājīga, bet netaisos katru nedēļas nogali pavadīt ar kolēģiem tikai tāpēc, lai kādam izpatiktu. Par laimi paveicies, ka, neskatoties uz to, ka strādāju lielā kolektīvā, katram kolēģim ir sava dzīve un savi brīvā laika pavadīšanas veidi, tāpēc katrs dara ko grib - pēc darba iet uz bāru iedzert vai pa taisno dodas mājās.
25.09.2018 23:27 |
 
Reitings 368
Reģ: 31.12.2017
Tas ir kaut kāds pusaudžu kolektīvs?
Var saprast ka cilvēki grib veidot draudzigas attiecības darbā utt, bet aprunāt un atstumt kādu jo viņš uz darbu iet strādat un sasniegt savus mērķus nevis draudzēties un pusdienot ar kolēğiem...?? Kaut kāda skolnieku līmeņa attieksme jums tur.

Sakars? Mums ir dažāda vecuma, teiksim vidēja, kolektīvs. Visi ir ļoti atvērti un visi ar humora izjūtu. Pat tādam kas nesaprot jokus, te būtu grūti strādāt. Un ne jau aprunā neglītā veidā. Bet piemēram, kādam panesās jautājums- Jānis vispār pieceļas no galda? Kā 8 atnāk, tā 17 pieceļas un aiziet. Tad vēlāk panesās joki utt. Un priecājos, ka tā. Nevarētu strādāt darbā ar formālām, oficiālām, diplomātiskām attiecībām- Labdien, uzredzēšanos, un uzrunāt uz Jūs.
25.09.2018 23:23 |
 
Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
Vietā, kur dzīvoju es, ārpusdarba pasākumi notiek regulāri, vasarā katru mēnesi. Pa vasaru strādāju divās darba vietās, līdz ar to vienīgā brīvdiena man bija svētdiena. Visi tusiņi notika tieši svētdienās, bet tā kā es no darba mājas ierados svētdienas rītā (ap 6:00) tad pēdējais par ko gribēju domāt bija kaut kāds tusiņš. Kolēģiem parasti centos izskaidrot, ka man fiziski nav spēka piecelties ātrāk par 14:00 un arī pēc tam nekāda lielā darītāja nejūtos. Nezinu vai saprata, bet mani tas pārāk nesatrauca. Tas bija laiks, kad katru brīvo stundu starp maiņām pavadīju guļot. :-D
Citādā gadījumā noteikti lielākoties ierastos, kaut neesmu sajūsmā par iespēju pavadīt laiku ar kolēģiem, kas man nav labi draugi.
Dzīvojot Latvijā gan nevienu darba pasākumu garām nelaidu. :-D
25.09.2018 23:10 |
 
Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Man tagad ir jauns kolēģis, kas nenāk ne pusdienās kopā, kur nu vel citos pasākumos. Pat knapi atraujas dienā no krēsla... Tas tik veido to, ka cilvēki viņu sāk atstumt, aprunāt utt.

Tas ir kaut kāds pusaudžu kolektīvs?
Var saprast ka cilvēki grib veidot draudzigas attiecības darbā utt, bet aprunāt un atstumt kādu jo viņš uz darbu iet strādat un sasniegt savus mērķus nevis draudzēties un pusdienot ar kolēğiem...?? Kaut kāda skolnieku līmeņa attieksme jums tur.
25.09.2018 22:52 |
 
10 gadi
Reitings 3532
Reģ: 13.03.2013
Piespiedu brīvorātībie varētu būt pasākumi ofisā, iekā darba laika, pirms kādiem svētkiem vai svētkos, bet tas , kas aiziet uz brīvdienām, par to es tiešām neiespringtu, tas ir TAVS brīvais laiks. Galvenais ir sevi piespiest aizvilkties uz pasākumiem ofisā.:-D
25.09.2018 22:49 |
 
10 gadi
Reitings 3532
Reģ: 13.03.2013
Pff...es tevi saprotu.:-D
Es pirms gada arī sāku strādāt jaunā darba vietā un šeit ir pasākumi, tāaadas zobu sāpes, kolēģi it kā forši, bet esmu PATI jaunākā VISĀ uzņēmumā.:-D prārjie vidēji 10 gadus vecāki, bāc, ir grūti:-D Kadru rotācija tajā firmā arī nav nekāda , praktiski NAV.:-D Es sevi ar MILZĪGU piespiešanos un varu aizvelku uz kopēju sanākšanu ofisā, pastāvu tur, izliekos, ka man baigi interesanti, un tad pie pirmās iespējas speros atpakaļ uz kabinetu.:-D Ārpus darba akrivitātes it kā pa lielam nav, vienīgi reizi gadā visas nozares salidojums kādā reģionā.
25.09.2018 22:44 |
 
Reitings 368
Reģ: 31.12.2017
Uzskatu, ka darba pasākumi ir jāapmeklē diezgan obligāti. Protams, nevajag jaukt ārā jau saplānotus plānus. Manuprāt ir ļoti svarīgi izveidot labas attiecības ar kolēģiem. Nav ar visiem jābut BFF, bet labas attiecības ir patīkamas ikdienas pamats. Īpaši svarīgi apmeklēt pasākumus esot jauniņajam. Ātrāk iejusties komandā un būt ''savējam''. Man tagad ir jauns kolēģis, kas nenāk ne pusdienās kopā, kur nu vel citos pasākumos. Pat knapi atraujas dienā no krēsla... Tas tik veido to, ka cilvēki viņu sāk atstumt, aprunāt utt.
25.09.2018 21:26 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits