Dzimumu lomas

 
Reitings 1022
Reģ: 04.11.2017
Hello
Šodien aiz gara laika paņēmu pavecu grāmatu rokā un šķirstot atradu tematu par dzimumu lomām. Daudz nedomājot palasīju, jo temats man aktuāls pēdējā laikā. Šeit blakustemats bija sievišķība,,stipri līdzīgs varbūt šim.
Lieta, kas pieminēta nr 1
Sievietēm ir jānēsā kleitas un kurpītes un jārūpējas par savu sievišķo tēlu kā iekšēji tā ārēji.
Bet tagad STOP. Ko man darīt ja kleitas riebjas, kurpītes lauž kājas? Labāk izvēlos botes un džinsas
Bet tagad jau katrs ģērbjas kā pašam patīk, uz to neiespringstu.
Bet ikdienā es nestrādāju sievišķīgu profesiju. Nu galigi ne..
Ja ne šogad, tad nākošgad taisos pārcelties uz Rīgu un mācīties ne-sievišķīgu profesiju universitātē saistībā ar tehnoloģijām, elektroniku. INŽENIERZINĀTNES
To pieminēju savai mātei, kad biju ciemos. Nu protams, ka viņa sāk uzreiz savu, ka man vajag kļūt par manikīra meistari, frizieri varbūt un visas tehnoloģijas neesot priekš sievietēm.
Kā man tas ir apnicis...no otras puses tēvs mani pilnībā atbalsta, tēvs pats ir inženieris un radiem no tēva puses arī augstākā izglītība..taču mātei ne. Viņa pabeigusi tehnikumu, strādā par minimālo algu un ballējas un dzīve viņai ir izdevusies. Es saprotu, nav vairs ne 18, ne 20 gadu, pati varu izlemt ko darīt ar savu dzīvi.
Vakar sastapos līdzīgā situācijā
Šodien atveru grāmatu un lasu ka skaidri melns uz balta uzrakstīts, ka sievietes loma ir dzemdēt, pavarda kurinātāja un skaistuma un harmonijas nesēja. Ka sievietei nepiedienas ne braukt traktorā, ne darīt citus vīrišķīgus darbus.
Esmu pašmācības ceļā no grāmatām lasot un rakstot kladēs iemācījusies elektrotehniku un elektroniku, rasēšanu, tehnoloģiju uzbūvi, u.c.
Bet tādas runas, kādas izsaka mana māte, man vnk nolaižas rokas kaut ko darīt, mācīties un sasniegt dzīvē to ko gribu..vienkārši nolaižas rokas
Šodien sēdēju un prātoju, varbūt tiešām vieglāk ir izmācīties par kaut kādu manikīra meistaru un mest visu iesākto pie malas
20.08.2018 15:10 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Tev nav vienalga ko doma citi? Kadai svarigs statuss citai laime un dzive kadi velas vina nevis citi. Tu sava vieniga fzive driksti but laimiga. Dzivo ka gribi tu.;-)
20.08.2018 15:28 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Vai nav vienalga , kas ir rakstīts kaut kādās grāmatās?
20.08.2018 15:24 |
 
Reitings 2442
Reģ: 20.04.2014
Nu ja tevi tā ietekmē pāris aizpriedumainu cilvēku teiktais, varbūt tiešām "met visu iesākto pie malas" un ej par manikīri mācīties :D
Pazīstu pāris meitenes, kas strādā nozarēs, kurās lielākoties dominē vīrieši (aviācija, elektrotehnika, utml. IT jomu šeit klāt neskaitīšu, tur sievietes nav nekāds retums), visas uzņēmīgas un foršas, bez problēmām mācās un strādā. Ja kāds kaut ko stereotipisku noburkšķ, pasmejas vai vienkārši tam uzmanību nepievērš.
20.08.2018 15:23 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!