Dzīvesvietas pirkšanas un remonta beztēma

 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Sveikas!
Neatradu lilit kvalitatīvu un aktuālu tēmu par dzīvokļu vai māju iegādi, būvniecību, remontu. Tikai vecas tēmas uz dažām lpp. Tā kā pašai ir aktuāls šis jautājums, aicinu diskutēt par visām ar nekustamo īpašumu saistītām lietām, sākot ar dzīvokļa projekta izvēli, beidzot ar durvju rokturiem.
Pašai šobrīd aktuāla tieši dzīvokļa iegāde Rīgā, viss ar to saistītais process, kā arī, protams, tam sekojošais remonts.
Noderīgs links par projektu veidiem Rīgā:
https://m.cityreal.lv/info/dzivoklu-projekti/?no_cache=1
Te koncentrētāka info: http://www.dzivenotiek.lv/lv/vai-zini-kada-maja-tu-dzivo-celvedis-serijveida-daudzdzivoklu-maju-projektos/
Un ALTUM programmas, kas ļauj veikt pirmo iemaksu tikai 5% apmērā no īpašuma vērtības.
Ar bērniem: https://www.altum.lv/lv/pakalpojumi/iedzivotajiem/majoklu-garantiju-programma/par-programmu/
Jaunajiem speciālistiem: https://www.altum.lv/lv/pakalpojumi/iedzivotajiem/majoklu-garantiju-programma-jaunajiem-speicalistiem/par-majoklu-garantiju-programmu/
19.03.2018 11:24 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Man viss notiek ļoti līdzīgi kā Annie.
Nekustamo īpašumu cenas būtiski nekritīs vismaz līdz aptuveni 2023.-2024. gadam, tikai kāps. Es par to esmu diezgan droša, būšu ļoti pārsteigta, ja burbulis plīsīs ātrāk.
Šobrīd esmu uztaisījusi vērtējumu vienam dzīvoklim, kuru vēlos pirkt. Zemesgrāmatā var redzēt, ka bija reģistrēta ķīla. 2005. gadā ņemts kredīts šim dzīvoklim, cena toreiz latos bija tāda pati kā šobrīd gribu pirkt eiro.
Dzīvokli skatos no 2013. gada, bija gan pirmā iemaksa, gan banka deva zaļo gaismu, pa šiem gadiem gan ir pieaugušas prasības. 2013-2014. gadā atceros, ka ss.lv bija pilnīgi tukšs, nebija, ko pirkt. Šobrīd jau kaut kas parādās. Piekrītu, ka jaunajiem projektiem un labām pirmskara mājām cenas ir ļoti augstas, bet neceriet, ka pēc nākamā burbuļa plīšanas tos Piņķu jaunos projektus vai Skanstes virsotnes kāds tirgos par 30 000 - nu nebūs tā.
19.03.2018 18:03 |
 
Reitings 408
Reģ: 21.12.2017
Dzīvoju privātmājā Pierīgas rajonā. Man ļoti patīk, sabiedriskais transports vienīgi ir sāpe, jo pagaidām savas mašīnas nav un uz Rīgu no mana gala iet viens autobuss 2x stundā, gandrīz stundu ceļā jāpavada.

Izklausās, ka dzīvojam vienā Pierīgā :-D
Gribētu dzirdēt tās meitenes , kuras mājā dzīvo, jo šobrīd aktuāla ir tieši mājas iegāde.

Pozitīvais:klusums, svaigs gaiss, mierīga atmosfēra, salīdzinoši "viss pa rokai", mežšs, ezers, privāta zeme/teritorija dari ko un kad vēlies, māju būvē kādu vēlies, , vieta bērniem droši komunicēt ar apkārtējiem-vienmēr, zini, kur sīkie atrodas, iespēja turēt dzīvniekus lielāka.
Mīnuss: NEKAD, NEKAS NEBŪS PABEIGTS :-Dun nē, es tevi nebaidu. Pat ja esi bagāta un visu saved kārtībā, nepārtraukti kaut kas saplīst, ir jāmaina, jālabo, jāsakopj utt. Dzīvoklim šīs problemas ir daudz neizteiktākas.
Labāk dzīvotu dzīvokli Rīgas sirdī! Bet līdz tam, gaidu, kad cenas kļūs pieejamākas.
19.03.2018 17:48 |
 
Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Ziemā, īpaši apkures sezonā gaiss tik spiedīgs tik sauss, liekas, ka māja izkaltusi un kaltē arī pašus. Bet logi koka - elpojoši, gaisu mitrinām un nevar saprast, kāpēc tik smagi elpot.

Koka vai PVC logi, nav nekāda starpība, tikai dizains. Koks ir imprignēts tā ka tur vairs nekas neealpo.
Agrāk zem logiem bija iestrādāti ventilācijas kanāli, caur kuriem aukstais gaiss nāca iekšā un sajaucās ar radiatoru sildīto gaisu. Tā bija gandrīz visās PSR celtās mājās.
Kad bija logu maiņa, tad liekot pakešlogus, tos kanālus ar putām aiztaisīja ciet un viss ir hermētiski noslēgts.
Risinājums ir regulāri vēdināt telpas un vismaz dažas reizes nedēļā uztaisīt caurvēju visās telpās, lai gaiss pilnība nomainas.
Pat daudzās privātmājās nav nekādas ventilācijas sistēmas, ierīkot ir to ir dārgi un sarežģīti.
19.03.2018 17:29 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Mēs gan nopirkām vairāk kā gadu atpakaļ. Meklējām ilgi. Arī gaidījām, ka cenas kritīs, bet sapratām, ka ilgi laikam būs jāgaida, tāpēc, kad ieraudzījām ņemamu variantu, pirkām. Un nenožēlojam, jo tagad cenas ļoti uzkāpušas. Pat par 10 000 augstākas.
--
Mēs zinājām, ka jauno projektu negribam, jo nav ticamības, ka tas varētu atmaksāties, jo ļoti bieži dzirdēts no paziņām, ka nekas tur nav. Un cenas daudz aaugstākas par veco projektu cenām.
--
Skatījāmies tikai tos dzīvokļus, kur zeme ir īpašumā, jo pašlaik tas ir ļoti nesakārtots jautājums un nākotnē var radīt tikai liekas klapatas. Jārēķinās, ka tas gan ļoti samazinās izvēles iespējas, jo vairumā gadījumu zeme zem mājas pieder kādam citam.
--
Papīru kārtošanai algojām juristu, jo tie 100 vai nedaudz vairāk noteikti atsver visas klapatas, ko varētu sagādāt pareiza pirkuma līguma, nodošanas - pieņemšanas akta sastādīšana. Viņi visu noskaidro, vai viss tiešām ir kārtībā ar papīriem, nokārto visu pie notāra un Zemesgrāmatā.
19.03.2018 17:14 |
 
Reitings 207
Reģ: 04.01.2018
Dzīvoju privātmājā Pierīgas rajonā. Man ļoti patīk, sabiedriskais transports vienīgi ir sāpe, jo pagaidām savas mašīnas nav un uz Rīgu no mana gala iet viens autobuss 2x stundā, gandrīz stundu ceļā jāpavada.
Man ļoti nepatīk, ka pašvaldība sāks būvēt vēl vienu privātmāju rajonu mums tuvumā, jo tad jāsāk domāt par teritorijas apžogošanu. Bet dzīvot privātmājā Pierīgā, man personīgi labāk patīk nekā dzīvoklī Rīgā, te ir skaisti, daba, klusums. Nav jāuztraucas par kaimiņu trokšņiem, kad eju gulēt vai kulinārijas šedevriem, vai kā ar bērnu ratiņiem tikt liftā/augšā pa kāpnēm.
19.03.2018 17:12 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Zinas tante, īrēju dzīvokli pirmskara mājā, man viss pelē un nekas neelpo. Pārbūves rezultātā ir izjaukta dabiskā gaisa ventilācija dzīvoklī, kā to arhitekts sākotnēji ir paredzēts. Šī ir problēma visiem pārbūvētajiem pirmskara dzīvokļiem, kā arī nepareizi renovētiem (siltinātiem). Protams, ir kam paveicas kā Echinacea, bet nu cik esmu bijusi skatīties pirmskara dzīvokļos, pārsvarā visiem ir šī problēma.
19.03.2018 14:26 |
 
Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Ja dzīvokli, tad es arī labāk dzīvotu Ķekavā, nekā Purčika betona mūros.
Bet jautājums tām, kas tagad dzīvo pirmskara dzīvokļos? Jums dzīvoklis normāli ventilējas, elpo? Ziemā, īpaši apkures sezonā gaiss tik spiedīgs tik sauss, liekas, ka māja izkaltusi un kaltē arī pašus. Bet logi koka - elpojoši, gaisu mitrinām un nevar saprast, kāpēc tik smagi elpot.
19.03.2018 14:21 |
 
Reitings 80
Reģ: 17.12.2017
Jau mazliet vairāk kā gadu, tiesa ne ļoti aktīvi, bet arī esmu dzīvokļa iegādes meklējumos. Pārsvarā skatos uz piedāvājumiem klusajā centrā un Mārupē. Varu tikai piekrist iepriekšējiem komentāriem, cenas nesamērīgi augstas, arī īpašumiem uz izsoli.
Jau esmu sevi gandrīz pārliecinājusi, ka laiks aizmirst par dzīvokļa iegādi, bet gan pagaidīt vēl pāris gadus un samierinaties ar īrēto dzīvokli, un domāt par mājas būvēšanu no pašiem pamatiem.
19.03.2018 14:09 |
 
Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Pirms vairakiem gadiem pirku dzivokli Rigas klusaja centra (pec informacijas pieteikuma varetu but Stalina laika maja). Nedaudz parbuvets projekts - studio tipa virtuve + edamzona + viesistaba, gulamistaba, tualate ar vannu kopa, neliels koridors - par izvietojumu sudzubu nav, viss tiesi ta, ka es gribeju (zinu, ka daudziem nepatik virtuve kopa ar viesistabu, bet sakotneja projekta bija siena un parasts divistabu dzivoklis). Par remontu - dzivoklis bija balta kastite, bez mebelem, bez nekadas vajadzibas pec remonta. Ilgi domaju par to vai labak pirkt gatavu dzivokli vai ari pasai iekartot no a-z, bet man par to bija 0 saprasanas, nav ari attiecigie kontakti, kuri varetu visu pa draugam sataisit utt., ka ari gribejas pec iespejas atrak pasai ievakties. Minusi - stavvietas trukums un aukstums, ziema vajadzeja daudz papildus lidzeklus, lai apsilditu, tacu, cik runaju ar kaiminiem, bija tadi, kas pasi remontejusi dzivokli, iebuvejusi apsildes sistemu un viniem tad ari nekadu problemu nebija.
Turpmako gadu laika planoju iegadaties vel vienu ipasumu, tas nebus Latvija, tapec te laikam iesaistities nav jegas, bet soreiz laikam gribetos visu no sakuma lidz beigam pasai, pat ja tas prasis vairak laiku un lidzeklus.
19.03.2018 13:46 |
 
Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Ja man šobrīd būtu iespēja vēlreiz izvēleties, tad
- neceltu māju, bet pirktu; pārāk liels birokrātijas marasms. Papīru kalni, ņemšanās ar vāciešiem, utt.
- darītu to citā valstī.
19.03.2018 13:44 |
 
Reitings 14
Reģ: 27.06.2015
Gribētu dzirdēt tās meitenes , kuras mājā dzīvo, jo šobrīd aktuāla ir tieši mājas iegāde.
19.03.2018 13:21 |
 
Reitings 3521
Reģ: 25.06.2017
Ja vien tās ir līdzvērtīgas mājas, tad jau diez gan loģiski, ka Pļavniekos būs lētāk nekā pierīgā. Pārāk daudz bonusu un liels pieprasījums - vēl nav citur pat beigtas celt, kad jau ir nopirkti dzīvokļi.
19.03.2018 13:04 |
 
Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
Daenerys1
paldies par linku, kaut ka parskreju pari pieteikum!
mans dzivoklis ir pirmskara eka!!! sobrid remontejot,
Var būt problēmas ar ūdens spiedienu, ventilāciju (viss pelēs), elektrības jaudām, jo sanāk, ka viens normāls pieslēgums pārdalīts uz 2-3 dzīvokļiem. Ja pērk pirmskara mājā, tad tikai nepārbūvētu. Bet to pārbūvi arī tā "uz aci" ne vienmēr var noteikt.
sim galigi nepiekritu! noteikti katrs gadijums, eka dzivoklis, ir savadaks!! mana eka ir tris stavi, mans dzivoklis ir pirmaja stava! mes taisam remontu no a- z!! lidz ar to visas kanalizacijas, elektribas, siltuma sistemas, visas ir jaunas un labi pardomati liktas.
pirms paris gadiem remontejo hruscovka dzivokli, toreiz ari no a- z un tagad nesen redzeju to dzivokli, ka izskatas 10 gadus pec remonta!! kanalizacija- 9 stavi eka, visu laiku ir kada problema ar kaiminiem, pat, ja musu dzivokli visas trubas parvilktas! elektribu parvilka treiz, tagad problema nav, bet ventilacija nav nekada, plusa maja tika noslitinata no arpuses un kaut kur netika aizstaisits kaut kas siena un tagad uz iekspusi ir pelejums!!
ja es pirktu dzivokli, es noteikti izveletos pirmskara maju!
19.03.2018 12:55 |
 
Reitings 2353
Reģ: 29.01.2009
Es gribētu Piņķos nopirkt, bet cenas tādas kā Jūrmalā :D Ja zinātu, ka pēc gada, diviem tiešām tas burbulis uzsprāgtu un cenas īpašumiem normalizētos varētu gaidīt. Bet nav jau garantijas, ka tas notiks (t)
19.03.2018 12:49 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Echinacea man domāt, ka gan 1904.g. gan 1932.g. skaitās "pirmskara mājas", paskaties manus augstāk iemestos linkus.
https://m.cityreal.lv/info/dzivoklu-projekti/pirmskara-ekas/?no_cache=1
Vienādas, protams, ka nav, būtībā jau pirmskara mājas visas ir "specprojekti", arī 1932. gadā celtās mājas savā starpā būs ļoti atšķirīgas.
Pavisam cits stāsts ir koka mājas, vienalga, kurā gadā celtas.
19.03.2018 12:40 |
 
Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
tema ka radita man- remonteju dzivokli, kuru velesos pardot un domaju pirkt maju!!
varetu, ludzu, man palidzet un paskaidrot sikak- kuras tiek uzskatitas par "pirmskara majam"? cik iemetu google, tad ta loti nenoteikti, jo saka, ka celtas pirms 2. pasaules kara, bet maja, kura celta 1904. gada un 1932. gada nudien nav vienadas?
19.03.2018 12:37 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Es skatos uz vecajiem projektiem, tā ka man cenas nešķiet nenormālas. Starp citu, cenām un dzīvokļiem sekoju līdzi kopš 2013. gada.
Bet interesanti ir tas, ka, piemēram, dzīvoklis Ķekavā maksā vairāk nekā +/- līdzvērtīgs dzīvoklis Purvciemā. Laikam dzīvot Pierīgā skaitās nu nenormāli prestiži. Sak, Maximu blakus gribas, bet negribas, lai draugi saka, ka "dzīvo uz akmeņiem".
Nesaprotu tos cilvēkus, kas kādā no Pierīgas jaunajām pļavām, piemēram Jaunmārupē nopērk māju par 275 000 - 300 000
.
Arī. (t) Vai arī dzīvokli jaunajā projektā Piņķos pa 150 000. Es saprotu, ka jaunais projekts, bet... Piņķos.
19.03.2018 12:30 |
 
Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Meklējam māju un noteikti izmantosim Altum, taču nav uzstādījuma to izdarīt 2 gadu laikā, tieši nenormālo cenu dēļ. Nesaprotu tos cilvēkus, kas kādā no Pierīgas jaunajām pļavām, piemēram Jaunmārupē nopērk māju par 275 000 - 300 000. Tās mājas taču nav tik vērtas, tas ir absurds. Un tirgo viņas tā, it kā apkārt nekā nebūtu, it kā dzīve Rīgas tuvumā būtu kaut kas vājprātā ekskluzīvs. Tikmēr vienā pēc otras pļavas tiek vilktas komunikācijas... Kas tad tur dzīvos, kas to pirks?
19.03.2018 12:23 |
 
Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Cenas nav normālas, par tādām naudām māju var uzcelt, un tieši to arī plānojam.
19.03.2018 12:20 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Bet par piedāvātajām dzīvokļu platībām es arī brīnos. Cenas ir viena lieta, bet kas, nu kas grib sev iegādāties vienistabas dzīvokli ar 20m2? Vai divistabu dzīvokli ar 38m2? Es vienu brīdi īrēju vienistabu dzīvokli 34m2 viena pati, man jau likās diezgan saspiests. Vienalga par kādu cenu, nemūžam es nenopirktu sev dzīvošanai 20m2 dzīvokli.
19.03.2018 12:15 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits