Sievietes ideāls?

 
Reitings 436
Reģ: 04.06.2015
Varbūt šādas domas ir nedaudz naivas, bet jau no pusaudžu gadiem (tagad man 26) esmu meklējusi sievietes, kas manos ieskatos pārstāv sievietes ideālu, un mēģinājusi viņām līdzināties. Runa nav par izskatu, bet par raksturu. Visas, ko atradu bija no 60'ajiem, 70'ajiem gadiem, 20.gs. pirmās puses, vai senākiem gadsimtiem.
Nesen par šo tēmu aizdomājos atkal. Joprojām nezinu nevienu mūsdienu sievieti, kas manās acīs pārstāvētu šādu ideālu. Piebildīšu, ka reliģiska neesmu, konservatīva arī nē.
Vai esmu vienīgā, kurai šķiet, ka laika gaitā sievietes ir kaut ko zaudējušas?
Varbūt sievietes no tiem laikiem ir vieglāk idealizēt, jo par viņām ir pieejams mazāk informācijas, un tomēr... Kad es skatos intervijas, kas ir pieejamas - šīs sievietes uzvedas citādāk nekā sievietes mūsdienās. Viņās ir kaut kas, kas uzreiz liek viņas respektēt. Mūsdienās neviens (arī vīrieši, un starp citu visi šie novērojumi attiecas arī uz vīriešiem) manī šādu reakciju neizraisa. Šķiet, ka cilvēki ir kļuvuši muļķīgāki, seklāki. Pašcieņu ir aizstājis narcisisms.
Un otrs jautājums - vai jums arī ir šādi ideāli? Un ja jā - kas?
Vai jums šķiet, ka mūsdienās sievietēm ir pieejams daudz šādu ''role-models'', ko ņemt par piemēru un iemācīties kaut ko labu?
09.01.2021 22:42 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Tu tik labi uzrakstiji👌
Tā patiešām ir, bet tomēr tas neattiecas tikai uz sievietēm, paskaties uz vīriešiem apkārt.. Es varbūt dzīvoju nepareizajā burbulī vai kā, bet vīrieši arī ir tieši tādi paši. Kad mēs sākām visu pandēmijas lietu, man viens draugs pateica "paskaties kādā ņuņņu laikmetā dzīvojam, neviens neprot sevi savākt rokās"
10.01.2021 11:17 |
 
Reitings 13
Reģ: 30.12.2020
Es Tev pilnībā piekrītu :)
Mūsdienās neviens (arī vīrieši, un starp citu visi šie novērojumi attiecas arī uz vīriešiem) manī šādu reakciju neizraisa. Šķiet, ka cilvēki ir kļuvuši muļķīgāki, seklāki. Pašcieņu ir aizstājis narcisisms.

Visa atslēga. Cits laikmets.
Es gan arī mūsdienās zinu pozitīvus piemērus, bet tādu ir retums.
10.01.2021 08:31 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!